Ми у Facebook
12.05.2017, 12:31

Через три місяці зміг ходити: рівнянин реабілітувався після страшної ДТП

Цю історію не можна оминути увагою, адже вона може стати прикладом для когось, подарувати надію і стати стимулом для подальшої роботи над собою, щоб повернутись до повноцінного життя.
У жовтні 2016 року сталася жахлива ДТП, в яку потрапив Макарець Валентин Адамович, 1978 року народження, житель міста Рівне. Під час аварії чоловік отримав ускладнену спінальну травму, компресійний перелом хребта з забоєм спинного мозку важкого ступеня, як наслідок – глибокий тетрапарез та перша «А» група інвалідності. Валентин протягом трьох місяців був прикутий до ліжка.

До центру комплексної реабілітації чоловік прибув у супроводі мами, адже не міг самостійно сидіти, пересуватися і обслуговувати себе.

На Рівненщині - нові керівники інтернатів та директори

Але завдяки старанням працівників центру, сталося диво – Валентин через 10 днів почав робити перші кроки і тепер за допомогою палиць може самостійно пересуватись (піднімається на другий поверх – для отримання процедур, відвідує тренажерний зал, робить ранкові прогулянки) та намагається самостійно харчуватися.

Найбільших зусиль приклали медичні працівники: медична сестра та масажист, які не покладаючи рук і сили розробляли кожен м’яз рук, ніг та спини хворого. Завдяки чуйності, підтримці і вдалих порад психолога Валентин вийшов із депресивного стану та радує своїми успіхами рідних та близьких.



ДОВІДКА: Комунальний заклад «Рівненський обласний центр комплексної реабілітації інвалідів» Рівненської обласної ради надає послуги з комплексної реабілітації особам з інвалідністю І - ІІІ груп різних нозологій, що проживають на території Рівненської області. Комплексна реабілітація включає соціальну, психологічну, медичну, фізичну реабілітацію, а також професійну орієнтацію та адаптацію. Всі реабілітаційні заходи орієнтовані на покращення життєдіяльності осіб з обмеженими фізичними можливостями, відновлення їх соціального статусу, досягнення матеріальної незалежності, вирішення питань соціально-побутового характеру.

Головною метою соціальної реабілітації в центрі є підготовка та набуття навичок до самостійного життя і праці, залучення осіб з інвалідністю до соціуму. Фахівцем із соціальної реабілітації та психологом проводяться індивідуальні та групові бесіди. Вони сприяють у розв'язанні побутових проблем, у разі потреби надають допомогу у вирішенні сімейних питань.

Для інтеграції осіб з інвалідністю в суспільство, працівники центру залучають підопічних до різноманітних заходів. Так, в березні цього року було проведено святковий концерт до Міжнародного жіночого дня, гостями якого були учасники дитячого ансамблю «Перлина» села Олександрія.

Також в центрі був проведений турнір по шахам, шашкам та доміно;
«Вечір друзів» (конкурси, розваги, дискотека);
акція «За чисте довкілля», де підопічні залучалися до працетерапії;
«День талантів» (роботи підопічних у техніці стрінг-арт, вишивання бісером, вишивання хрестиком, пошиття сумок, показ артистичних талантів, декламування віршів та інше).

Робота для інвалідів у Рівному: де і як її знайти?

Особи з інвалідністю також мають можливість пройти курс лікування. У закладі працює фізіотерапевтичний кабінет, де проводять процедури апаратами: ампліпульс, інгаляції, магнітотерапія, електрофорез, УВЧ, процедури світлолікування, лазеротерапію, вібромасажні ванни, медикаментозне лікування. В центрі функціонує бальнеологічна ванна, яка сприяє відновленню функцій організму в осіб з порушеннями опорно – рухового апарату. Також функціонує кімната психоемоційної корекції, де проводяться аромотерапія і аероіонотерапія.

Закладом забезпечено безперешкодний доступ для осіб з обмеженими фізичними можливостями. Встановлено підйомні платформи на другий поверх лікарняного корпусу та клубу-їдальні, а також вмонтовано стаціонарні підйомники типу ПГР-150 ЕМ до бальнеологічної ванни та гігієнічних ван, в центрі є 4 гусеничних підйомників типу SА-2 для переміщення візків по східцевих маршах. В центрі є два спеціальних автомобілі, які обладнані двома підіймальними площадками ППА-150. Душові кімнати та туалети обладнані стаціонарними підтримуючими засобами.

Для отримання направлення до центру комплексної реабілітації особи з інвалідністю звертаються в управління праці та соціального захисту населення за місцем проживання.





На правах реклами