Ми у Facebook
12.05.2017, 18:33

Догляд за садом: поради від рівненського експерта

Сад у весняно-осінній період потребує ретельного догляду. Порадами по догляду за плодовими деревами ділиться Коваль Віталій Вікторович.
Догляд за деревами зводиться до чотирьох пунктів:
1 - за відсутності дощів кожні два тижні полив 2-3 відра води під дерево;
2 - з квітня до кінця червня кожні два тижні підкормка (попередньо дерева підливайте, тому що підкормка по сухому грунтові обпалює та травмує корінь);
3 - захист від шкідників та хвороб (дивіться нижче наведену схему);
4 - зелені операції протягом сезону, обрізка та формування крони.

Обприскуємо плодові дерева і кущі навесні [+ПОРАДИ]

ЗАХИСТ:
Щоб захистити дерева та вберегти врожай, потрібно за сезон мінімум чотири рази обробити садок фунгіцидами+інсектицидами, останній строк обробітку за 30 днів до збирання врожаю.
Отже обробіток здійснюйте з пневматичного пульверизатора, у захисному одязі, обов’язково за сухої, безвітряної погоди з 19-23 години вечора, або о 5-6 годині ранку.

А) як тільки набухнуть бруньки, обробити такою сумішшю (розрахунок на 10 літрів води):
1 пакет препарату ХОРУС+1 пакет Децис+приліпач, будь-який. Оброблювати при температурі від +5 до +15градусів (вище +15 градусів Хорус не діє, нижче+5 оброблювати не можна).

Б) фаза білий бутон (квітки вже набухли, але ще не розпустилися):
повторити препаратами під буквою А.



В)відразу ж після цвітіння (пелюстки квіток осипалися на 80 процентів): 2 пакетики препарату ТОПАЗ+1 пакетик препарату СКОР+1 пакет КАЛІПСО
+приліпач.Оброблювати при температурі від+18 до +30 градусів.
Г)четвертий раз обробити у першій декаді червня препаратами, що позначені під буквою В.
Д)У жовтні-листопаді, коли почався листопад і біля 30% листя облетіло, рекомендую обробити дерева Карбамідом 0.5кг на 10 літрів води+добавити і пакетик Хорусу. Є одночасною підкормкою і
захистом від хвороб (обробляти при температурі не нижче 5 градусів тепла).

Як правильно прищеплювати дерева? [+Відео]

Надзвичайно ефективно на 10 літрів води 250 грам дизпалива (звичайна солярка)+1 пакет Хорусу, обробити після листопаду при температурі не нижче+5 градусів, знищує безліч хвороб та шкідників. Або обробити ранньою весною до розпускання бруньок.

Підкормку можна здійснювати одночасно з поливом будь-яким добривом за інструкцією, найкраще курячий послід - 1 стакан на 10 л води, або готові добрива типу Мастєр.Кеміра Люкс, Плантафол тощо.





На правах реклами