Ми у Facebook
13.05.2017, 21:16

Цибулини гладіолусів: як обрати якісні

Як правильно вибрати цибулинки, щоб на клумбі зростали гладіолуси,такі як на фото, які зазвичай показують продавці посадкового матеріалу? Адже посадка великої цибулини ще не дає гарантії отримання красивої квітки.
Стара цибулинка у гладіолусів заміщується щороку новою цибулиною, навколо якої формуються молоді відростки. З кожним роком така заміщувана цибулина стає все більш важкою і плоскою, але при цьому її репродуктивні якості падають, тому не прагніть купувати дуже великі, плоскі цибулини, вони можуть виявитися не продуктивними. Квіти з такої цибулини будуть дрібними і некрасивими.

Дача. Сад. Город. Що потрібно знати про посадку гладіолусів [+Відео]

Зазвичай цибулина дає нормальні квіти 3-4 роки, після цього терміну цибулину знищують. Щоб не втратити улюблений сорт, новий посадковий матеріал вирощують з «діток». При цьому в перший рік вирощування гладіолуса при появі першого бутона квітконіс видаляють, щоб дати можливість рослині наростити цибулину.



Зрізання гладіолусів на букет також дає можливість рослині не витрачати сили на створення плода, а пустити поживні речовини в цибулину. Якщо гладіолуси вирощуються не так для зрізання, як для прикраси саду, допускати утворення і дозрівання насіннєвих коробочок теж не варто.

Як зберегти квіти у вазі? [+ПОРАДИ]

Відібрані бульбоцибулини обробляють 0,5% розчином перманганату калію, підсушують і зберігають до посадки. Перед посадкою цибулини очищають від лусочок, замочують на 10-12 годин в 0,5% розчині марганцю, який не тільки дезінфікує, а й служить стимулятором росту. Після такої обробки цибулини відразу висаджуються в грунт.





На правах реклами