Ми у Facebook
04.05.2019, 17:00

Готуємо розсаду перцю до висадки у відкритий грунт

Розсада перцю дуже делікатна і вразлива. Перед висадженням пророщеного насіння в грунт потрібно врахувати всі нюанси, щоб ваша робота не була даремною.
Перед посадкою у відкритий грунт, розсаду необхідно загартовувати. Для цього, за 7-10 днів до її висадки, температуру в теплиці знижують (якщо це практично можливо) в денні години до +15-16, а в ночі до 8-12 градусів тепла. Якщо розсада вирощувалась в теплиці покритій склом, або на підвіконні, то вона не отримувала із світла ультрафіолетові промені. В цьому випадку її поступово “привчають”до прямого сонячного світла.



Земельна ділянка, на якій планується висаджувати розсаду перцю, до висадки, повинна бути підготовленою. Кращі попередники — багаторічні трави, озимі зернові, морква, цибуля, горох. Розпочинається підготовка з осіннього перекопування грунту. В разі, якщо під попередню рослину не використовували органічні добрива, то під перекопування необхідно внести добре перепрівший перегній або компост в дозі 4-5 кілограм на 1 квадратний метр.

Яке овочеве сусідство не завадить багатому урожаю

А на кислих грунтах додатково внести по 40-50 грам вапякових добрив (вапнякова мука, крейда). Весною земельна ділянка знову перекопується або рихлиться, але на меншу глибину. Під весняне глибоке рихлення) вноситься нітроамофоска (азофоска) — 2-3 кілограма на одну сотку. В період, між весняною перекопкою і висадкою розсади, по мірі необхідності, поверхня грунту рихлиться.



Висадка розсади у відкритий грунт проводиться тоді, коли мине загроза весняних заморозків і грунт прогріється до 15-16 градусів тепла. По календарних термінах, це припадає на третю декаду травня. Але, якщо перць висаджується під укриття, то посадку проводять на 10-15 днів раніше. При висаджуванні саджанців перцю, їх корінці засипають в грунт на ту саму глибину, на якій вони були в стадії розсади. Висаджену розсаду поливають лише теплою водою.

Дача.Сад.Город. Рятуємо овочі від весняних заморозків

Ранні сорти солодкого перцю висаджують по схемі 30х40 або 40х40 см, середньоранні - 45х45 або 40х50 см, середньостиглі — з міжряддями 60 см і відстаннями між рослинами 40 см.






На правах реклами