Ми у Facebook
17.05.2017, 13:04

В Острозі стартував міжнародний проект «Острог Forum 2017»

У Національному університеті «Острозька академія» розпочав роботу маcштабний міжнародний проект «Острог Forum 2017», метою якого є публічне обговорення ключових соціальних, культурних, економічних і політичних проблем України.
Відкриття форуму відбулося за участі провідних українських експертів: генерала армії, відомого українського державного діяча Євгена Марчука та головного редактора Всеукраїнської газети «День» Лариси Івшиної. Традиційно для Острозької академії у форматі «запитання-відповідь» говорили про проблеми економічної, військово-політичної, соціальної, інформаційної, дипломатичної та екологічної безпеки України.



Острозька академія увійшла до десятки найкращих університетів України

«Проблема сьогоднішнього форуму обрана не випадково, адже не секрет, що однією з основних причин слабкої підготовленості нашої держави до гібридної війни була відсутність стійких механізмів захисту від російської пропаганди. Ми запросили до участі експертів з даної проблематики та молодь щоб розглянути низку кейсів, які пов’язані з питанням національної безпеки »- зазначив у вітальному слові ректор НаУОА, доктор психологічних наук Ігор Пасічник.



Заступником голови Рівненської ОДА став випускник Острозької академії

Експертами форуму з питань національної безпеки виступили доктор юридичних наук в галузі державної безпеки Микола Романов та кандидат політичних наук Тарас Жовтенко.

Учасників форуму привітали іноземні гості з Шиньянського університету (Республіка Китай) Ао Лан та з Університету Париж VII ім. Дені Дідро Солен Шарпантьє. Вітальну телеграму для учасників форуму надіслав також Тадеуш Кшонстек, полковник Польської армії, експерт з питань військової безпеки.

Модератором форуму виступив керівник регіонального центру ЄС в Україні, кандидат філософських наук Максим Карповець.



Оскільки проект «Острог Forum 2017» є фактичним продовженням концепції Острозького клубу вільного інтелектуального спілкування молоді, закономірною була участь у ньому перших учасників клубу - редактора відділу політики всеукраїнської газети «День» Івана Капсамуна, декана факультету політико-інформаційного менеджменту НаУ «ОА», кандидата наук з державного управління Віталія Лебедюка та першого заступника голови Острозької райдержадміністрації Івана Сопіги.

Знаковим елементом форуму стала виставка бібліотеки Всеукраїнської газети «День», адже саме ці книги неодноразово спонукали до інтелектуальних розмов учасників Острозького клубу.



17 травня форум продовжує свою роботу у форматі тематичних платформ:
«Військово-політичні виклики в національній безпеці України», «Соціальні виклики в національній безпеці України», «Інформаційні виклики в національній безпеці України».

Перша сесія форуму об’єднала студентів з 6 українських університетів. Зокрема Запорізький національний університет представлятиме Ольга Бойко, Київський національний університет ім. Т.Г.Шевченка Ірина Дасюк, Дніпровський національний університет ім. О.Гончара Діана Глущенко, Донецький національний університет ім. В.Стуса Гліб Волоський, Східноєвропейський національний університет ім. Л.Українки Вікторія Куманська, Національний університет «Острозька академія» Богдан Михальчук.

Підсумком роботи вищезазначених платформ повинні стати конкретні «пакети стратегічних пропозицій», оцінки ризиків, виховання молодих українських лідерів із критичним мисленням і власним поглядом на майбутнє держави.

Проект “Острог Forum” планується розвивати за участі провідних українських та зарубіжних експертів, керівників відповідних міністерств і установ, високопосадовців, які вирішували б подібні соціальні виклики як своєрідний «український молодіжний Давос», за участі студентів з різних регіонів України, свідомих молодих людей, які мають бачення щодо сьогодення держави та її майбутнього й думка яких повинна бути почутою вищим державним керівництвом, експертами, політиками.





На правах реклами