Ми у Facebook
17.05.2017, 16:30

Чемпіонат України. 31 тур. «Верес» - МФК «Миколаїв» [ОНЛАЙН ТРАНСЛЯЦІЯ] [+Відео]

У середу, 31 травня, рівненський «Верес» зіграє поєдинок 31 туру Чемпіонату України з футболу серед команд першої ліги. Рівняни вдома прийматимуть МФК «Миколаїв». Зустріч пройде на стадіоні «Авангард» та розпочнеться о 17:30.
Гру обслуговують:
Арбітр – Юрій Іванов (Донецька область)
Асистенти – Володимир Коротін (Київ), Олег Найко (Чернівці)
Четвертий арбітр – Павло Дубровець (Житомир)
Директор матчу – Геннадій Бич (Київ)

Як повідомляє Інформаційна служба НК ФК «Верес», вже п’ятим за останні дев’ятнадцять календарних днів стане для рівнян домашній матч 31-го туру чемпіонату Першої ліги проти «Миколаєва». Незважаючи на вкрай щільний графік поєдинків (фактично – через три дні на четвертий), «червоно-чорні» доволі непогано впоралися із фізичним та психологічним навантаженням. І якби не прикра втрата двох турнірних очок у домашній грі проти «Оболоні» - перемоги над «Арсеналом» та «Полтавою» і виїзна нічия з «Іллічівцем» - виглядали б ідеальним результатом за такого непростого календаря.

Наступний суперник рівненської команди – МФК «Миколаїв». «Корабели» за цей же турнірний відрізок чемпіонату взяли вдвічі менше очок, аніж «Верес» - усього чотири. Поразки від «Нафтовика-Укрнафти» (0:1) та «Геліоса (0:2) – змінювалися нульовою нічиєю проти «Черкаського Дніпра» та перемогою над «Буковиною» (3:1).

Втім, навряд можна недооцінювати команду Руслана Забранського. Принаймні, її бійцівські якості. Нині МФК «Миколаїв» перебуває у зоні «плей-ауту» турнірної таблиці Першої ліги, з якої відчайдушно намагається вибратися, уникнувши перехідних матчів із четвертою командою Другої ліги. І це лише одна із причин, чому миколаївців потрібно остерігатися. Інша ж – ця команда під настрій може зіпсувати настрій будь-якому супернику. У чому переконався і «Верес» у матчі першого кола. Тоді рівняни вирвали вольову перемогу у Миколаєві лише з пенальті на останніх хвилинах гри.

МФК «Миколаїв» - «Верес» - 1:2 (1:0)

Чемпіонат України, Перша ліга, 14 тур
16 жовтня 2016 року, Миколаїв, Центральний стадіон, 360 глядачів

«Миколаїв»: Чумак – Дударенко, Бессалов, Берко (Батюшин, 69), Саркісян, Муховиков (Сафонов, 60), Ковальов, Буличов, Сартіна, Назаренко, Рогозинський.
Головний тренер: Руслан Забранський.

«Верес»: Когут – Зозуля, Білий, Борзенко, Западня, Орловський (Козьбан, 55), Кучеров, Котляр, Герасимець (Сергійчук, 38), Степанюк, Сікорський (Неплях, 88).
Головний тренер: Володимир Мазяр.

Голи: Сартіна (36) – Сергійчук (79), Котляр (86, з пенальті).
Попередження: Муховиков (49), Буличов (87) – Герасимець (28), Зозуля (72), Котляр (87).

Якщо у чемпіонаті справи у миколаївців поки йдуть не зовсім добре, то у розіграші Кубка України з футболу «корабели» стали справжньою сенсацією. МФК «Миколаїв» по ходу турніру вибив по черзі «Інгулець», вінницьку «Ниву», «Оболонь-Бровар» та «Іллічівець» і став єдиним представником Першої ліги у півфіналі.

Наприкінці квітня команда Руслана Забранського вдома розіграла путівку до фіналу із київським «Динамо». «Миколаїв» за підтримки заповненого стадіону цілий тайм опирався столичному гранду. Втім, у підсумку поступився – 0:4.
Зимова трансферна кампанія у Миколаїві пройшла доволі тихо. Якщо не згадувати про те, що тривалий час клуб взагалі сумнівався у своїй участі у весняній частині сезону.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

«Верес» дізнався суперника у наступному раунді Кубка України

Рівненський «Верес» першу домашню гру в Першій лізі проведе 5 серпня - КАЛЕНДАР

«Корабели» попрощалися із екс-«вересівцями» Олександром Лакустою та Олексієм Пінчуком, покинули «синьо-білих» також Антон Муховиков, Олександр Сафонов, Вадим Шаврін, Євген Сантрапинських, Сергій Любчак.

Натомість, лави команди поповнили нападник Артем Кулішенко (екс-«Реал Фарма»), півзахисник Сергій Алексанов (екс-«Інгулець») та оборонець Владислав Барський (екс-«Суднобудівник»). А також до команди приєднався легіонер із Кот-Д’Івуару – форвард Моріс Пакоме.

Притік свіжої крові, навіть із далекої Африки, не допоміг миколаївцям вирішити проблему низької результативності. У тридцяти матчах чемпіонату МФК «Миколаїв» забив лише 23 голи. Це більш, ніж вдвічі менше, аніж «Верес». Гірша результативність лише у команд, що вже достроково вилетіли із Першої ліги – «Скали» та «Тернополя».

Із обороною у «корабелів» теж не все ідеально – лише дванадцятий показник у лізі. І тут у нагоді рівнянам може також стати зимовий спаринг. На Закарпатті «Верес» у товариському матчі впевнено обіграв «Миколаїв» - 3:0. Тоді у складі нашої команди відзначалися Сергій Герасимець, Вадим Страшкевич (який досі відновлюється після важкої травми) та гравець, який перебував на оглядинах.

З-поміж нинішніх футболістів «Вереса» матч проти МФК «Миколаїв» буде особливим для Ігоря Сікорського. Свого часу він відіграв у складі «корабелів» 25 матчів та забив 7 м’ячів.

Цікаво, що «Верес» не може обіграти «Миколаїв» на власному полі вже упродовж трьох матчів поспіль (нічия та дві поразки). Остання зустріч суперників у Рівному (у жовтні 2010-го) завершилася саме перемогою «корабелів» - 1:0. «Верес» же востаннє обігрував «Миколаїв» на «Авангарді» двадцять років тому, у червні 1997-го. Єдиний і переможний гол у складі рівнян тоді провів Валерій Остапчук.

ДОСЬЄ:
МФК «Миколаїв»
Рік заснування: 1920
Попередні назви: «Завод імені Марті», «Суднобудівник», «Динамо», «Авангард», «Евіс», СК «Миколаїв»
Досягнення: переможець Шостої зони Другої ліги чемпіонату СРСР (1974), півфіналіст Кубку СРСР (1969), чемпіон Першої ліги (1998), переможець групи «Б» чемпіонату Другої ліги (2006), переможець групи «А» Другої ліги (2011).
Найвище місце у чемпіонатах України: 9-те у Вищій лізі (1992).

Історія протистояння «Верес» - МФК «Миколаїв»:
56 матчів: +19,=10,-27
Різниця м’ячів: 50-69

Історія протистояння у Рівному:
28 матчів: +15,=7,-6
Різниця м’ячів: 35-23







На правах реклами