Ми у Facebook
21.05.2017, 10:28

Коли мешканцям Рівненщини почнуть виплачувати зекономлені субсидії

Виплати можуть початися уже найближчим часом.
Виплата компенсації за зекономлені під час опалювального сезону субсидії має реалізуватися до 1 вересня цього року. Це стане початком монетизації субсидій.

Рівняни, будьте пильні — шахраї на вас пильнують в Інтернеті (+ІНФОГРАФІКА)

На переконання заступника голови Рівненської ОДА Світлани Богатирчук-Кривко, це дозволить стимулювати ощадливе споживання енергоресурсів тими, хто отримує субсидії.

- В кінці опалювального сезону на рахунку пільговиків накопичується певна сума економії. Зараз її люди зможуть монетизувати, тобто отримати реальні кошти. Ці гроші вони зможуть використати на енергоощадні заходи своєї домівки. А це в свою чергу дозволить під час наступного опалювального сезону зекономити ще більше коштів», - зазначила Світлана Богатирчук-Кривко.

Родини області зможуть отримати у середньому 700 гривень в якості одноразової виплати. Її сума буде дорівнювати вартості 150 кіловат електроенергії, якщо цей ресурс використовується для опалення, або 100 кубів газу.

Інклюзивна освіта: чи залишать інтернати на Рівненщині

Механізм монетизації зекономлених грошей відбуватиметься у кілька етапів.

До 1 червня газо- та електропостачальні організації мають підготувати списки громадян, які не використали в повному обсязі призначену субсидію і мають економію.
До 1 липня місцеві органи соцзахисту населення мають повідомити всіх субсидіантів про право на отримання монетизованої виплати.
Жителі Рівненщини повинні подати до органів соцзахисту населення заяву, де вказати куди перерахувати кошти – на картковий рахунок чи відділення «Укрпошти.

І вже до 1 вересня мають бути здійснені абсолютно всі виплати.

Про це повідомляє прес-служба Рівненської ОДА.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ