Ми у Facebook
19.05.2017, 19:30

Смачні домашні шпроти з чорним чаєм (+ФОТО)

Шпроти, приготовані по рецепту від Наталки Гурман, дуже ніжні та соковиті. Від покупних відрізняються, хіба що відсутністю канцерогенів


Набір продуктів для приготування домашніх шпротів:
- Заморожена салака чи кілька – 1 кг;
- Міцний-міцний охолоджений чай – 350 мл;
- Сіль – 1 десертна ложка;
- Куркума – 1 ч.л.;
- Лавровий лист – 1 шт.;
- Олія – 100 мл.

Рецепт приготування:

Найскладніше в цьому рецепті – почистити рибу. Розморожуємо салаку, відрізаємо їй голови і викидаємо нутрощі. Потім гарно промиваємо тушки риби під проточною водою і викладаємо їх в невелику каструльку животиками донизу (власне, так, як вони лежать в консервній банці).



Як приготувати смачні шпроти в домашніх умовах [+Фото]



Заливаємо майбутні шпроти чаєм, (а скоріше, заваркою) в якій попередньо розвели сіль і куркуму. Зверху кладемо лавровий листочок і поливаємо олією. Все. Залишилося включити плиту і на маленькому вогні тушити рибу 2-3 години. На дуже маленькому! Вони мають томитися, а не кипіти. Якщо використовуєте мультиварку, вибирайте режим «тушкування».





За цим рецептом шпроти тушкуються 2 години. Проте, якщо на годинку дві довше "помліють", то тільки на користь.



Рецепти: Салати з рибою

Ось так виглядають шпроти після 4-хгодинного тушкування.

Гарячі шпроти по-домашньому на смак зовсім не такі, як з магазину. Дайте їм охолонути і ви будете приємно вражені. Домашні шпроти із салаки чи кільки гарно смакують з бутербродами чи в поєднанні з овочевим гарніром, а разом з яйцем, сиром і зеленню вони можуть стати прекрасною начинкою для лаваша.

Смачного!

Джерело: Домашні шпроти






На правах реклами