Ми у Facebook
21.05.2017, 16:10

Інклюзивна освіта: чи залишать інтернати на Рівненщині

Джерело фото: education-inclusive.com

Громадська радою, яка утворена при Рівненській обласній державній адміністрації обговорила впровадження інклюзивної освіти.
«Хочу одразу розвіяти страхи щодо інтернатів. Інтернати для дітей з особливими потребами не будуть ліквідовані, поки інклюзія не стане якісною та доступною. Ми маємо забезпечити певний рівень для навчання цих дітей. В Україні проходить деінституалізація – поступове повернення дітей у сім”ї. А педагогічно запущені та занедбані батьками діти проживатимуть у родинах і навчатимуться у звичайних школах», – зауважила заступник голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко.

На Рівненщині у загальноосвітніх навчальних закладах навчається 1144 дитини із особливими освітніми потребами, для 732 організована індивідуальна форма за спеціальними корекційними програмами. У пройдешньому навчальному році інклюзивне навчання було організовано у 98 школах, налічувалось 149 інклюзивних класів, у яких навчалось 197 дітей з особливими освітніми потребами. Найбільше таких класів функціонує у Володимирецькому, Зарічненському, Корецькому (по 15 класів), Березнівському (13 класів), Гощанському (11 класів) районах та місті Рівне (33 класи).

Статті до теми:

Разом з усіма: як на Рівненщині діють інклюзивні класи (+ВІДЕО)

Інклюзивне навчання в Україні: як діятиме і що вже зроблено

Дітей зі спецшкіл-інтернатів планують перевести у звичайні школи





На правах реклами