Ми у Facebook
23.05.2017, 17:00

У Рівному обговорюють проблеми взаємодії суспільства та церкви

Саме в сьогодні, 23 травня, у місті триває міжнародна наукова конференція.
В Рівненському державному гуманітарному університеті відбулася міжнародна науково-практична конференція “Християнство в Україні: історія, культура, сучасність в контексті суспільно-політичних трансформацій”. Конференція приурочена до 500-річчя Реформації та 25-річчя з дня утворення Української православної церкви Київського патріархату.

У Рівному науковці та духовенство говорили про проблеми духовності


Виступ на конференції Сергія Здіорука.
Виступ на конференції Сергія Здіорука.


На конференції виступили з науковими доповідями українські та іноземні науковці, а також духовенство.

- Сьогодні неабияке велике значення має благотворний вплив церкви на українське суспільство, яке зараз переживає скрутні часи. Саме церква може стати тим дороговказом, який допоможе українському суспільству вийти з кризи, - зазначив у своєму вітальному слові ректор РДГУ Руслан Постоловський.

«Ранкова кава»: гість — ректор РДГУ Руслан Постоловський [+Відео]


Важливу роль релігії та церкви відзначив представник духовенства.

- Саме за допомогою церкви можна збудувати ту державу, яку поблагословив рівноапостольний Володимир Великий, про яку мріяв Ярослав Мудрий, Пилип Орлик та багато інших славних діячів української історії, - підкреслив у своєму виступі підкреслив Архиєпископ Рівненський і Острозький УПЦ КП Іларіон.

Під час міжнародної науково-практичної конференції присутні обговорили різноманітні питання, які стосуються духовності, релігії, становлення церков в Україні різних конфесій і на різних історичних етапах.





На правах реклами