Ми у Facebook
25.05.2017, 21:15

Дача. Сад. Город. Пора сіяти спаржеву квасолю

Спаржева квасоля - це дієтичний і смачний продукт. Вирощувати її не складно, але головне пам'ятати, що вона любить тепло.
Оскільки спаржева квасоля – рослина досить теплолюбна, то засівати насінням ділянку слід в кінці травня або в червні, коли погода стане стабільно теплою і повітря прогріється мінімум до 10 градусів з плюсом.
Квасоля «любить» родючу, вологу землю з глибоким заляганням ґрунтових вод. Небажано використовувати для вирощування спаржі ділянки з глинистим, занадто вологим або насиченим азотом грунтом.

Дача.Сад.Город. Садимо квасолю

Ділянку під посадку квасолі необхідно підготувати ще восени: перекопати з додаванням 4 кг перегною, пари столових ложок доломітового борошна, по ложці селітри і суперфосфату.



Навесні, за пару днів до посіву насіння, землю необхідно повторно перекопати і пройтися по ній граблями, щоб злегка «розпушити». Якщо грунт буде в’язким, то можна додати піску: близько 5 кг на кожен метр посівної площі. Обов’язково продезінфікуйте грунт слабким розчином марганцівки.

Перед посадкою насіння спаржевої квасолі обов’язково потрібно перебрати і викинути квасолини з будь-якими дефектами. Заливаємо їх досить гарячою водою і залишаємо хвилин на п’ятнадцять. Вони встигнуть увібрати в себе вологу і злегка набрякнути – тоді сходи з’являться набагато швидше. Після замочування насіння обов’язково дезінфікують у слабкому розчині марганцівки для захисту молодих сходів від шкідників.

Тетяна Мельничук: "Дача для мене - не просто сад і город..."

Насіння квасолі висаджуються на глибину не більше 6 см в лунки, відстань між якими становить близько 20 см (якщо це кущові сорти). Відстань між рядами повинна бути не більше пів метра. Відстань між насінням витких сортів повинна бути трохи ширше. В кожну лунку кладеться по 5-6 квасолин. Після посадки насіння, ділянку потрібно обов’язково зволожити і злегка ущільнити грунт.

Посівний календар: Що робити в саду-городі у травні 2018





На правах реклами