Ми у Facebook
25.05.2017, 07:31

Щоб зрізані квіти не втрачали красу і свіжість

Щоб квіти у вазі нев'янули і мали вигляд свіжозрізаних, потрібно знати декілька секретів, які допоможуть продовжити їм життя.

- Два основоположні чинники збереження квітів в домашніх умовах – «правильна» вода і «правильна» ваза. Ваза може бути будь-якою – кришталевою, фарфоровою, пластмасовою, але тільки не металевою.У взаємодії з водою, вона стає шкідливою для квітів. Також небажані керамічні вази – глиняна поверхня пориста, на ній швидко розмножуються бактерії. Щоб вода не загнивала, рекомендується використовувати вази з темного скла. Ваза неодмінно повинна бути чистою! Якщо у вазі з'явився зеленуватий наліт, видалити його допоможе слабкий розчин марганцівки, розчин оцту з сіллю.

Як рівнянам обрати ідеальний квітковий подарунок

- Ідеальною водою для квітів вважається дощова, тала або мінеральна, так квіти зберігаються набагато довше. Але підійде і проста вода з-під крану, заздалегідь перекип'ячена або відстояна. У жодному випадку не ставте букет в крижану воду – квіти швидко гинуть.

Порадами по догляду за квітами діляться експерти програми "Все буде добре"


-Перед тим, як ставити букет у вазу, його потрібно підготувати: очистити стебла від листя і шпильок, зробити свіжі зрізи – косі для всіх квітів з твердими стеблами і рівні для м'яких трав'яних, наприклад, тюльпанів і нарцисів.

Дача. Сад. Город. Як власноруч виростити троянду з букета

-Вибирайте правильну вазу. Квітам не повинно бути тісне, але і не дуже просторо. Квіти з пухом на стеблах (гербери) потрібно ставити у воду не глибше, ніж на третину висоти стебла.

-Продовжити життя букету допоможуть і народні засоби. 2-3 ч.л. цукру на 1 літр води забезпечать квітам живлення (тільки конвалії і гербери «віддають» перевагу солі). Пігулка шипучого аспірину на 10 літрів води очистить воду і прискорить її циркуляцію по стеблах (особливо хороший аспірин для жоржин, троянд і хризантем).



З метою дезинфекції можна додати горілку – 50 мл на 1 літр води. Ще один універсальний розчин: 2-3 ложки цукру і борна кислота на кінчику ножа на літр охолодженої води. Міняти таку воду можна раз на 2 дні.



-Рослини, що мають на стеблі декілька квітів, проживуть довше, якщо своєчасно видаляти засохлі квітки, ця процедура сприятиме розкриттю інших. Відмічено, що квіти, які мають довгі тичинки (лілії), живуть довше, якщо видалити їх тичинки. Щоб додати свіжості квітам і стимулювати їх загальний стан необхідно періодично обприскувати стебла, листя, але пелюстки бутона обприскувати не треба, оскільки через це може розвинутися процес гниття бутона.

.





На правах реклами