Ми у Facebook
27.05.2017, 10:00

Аліменти визнали власністю дитини та збільшили їх мінімальний розмір

Парламент змінив правила стягнення аліментів через суд, збільшив їх розмір і затвердив права дитини на її утримання.
Верховна Рада України підтримала у другому читанні законопроект №4928 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо поліпшення захисту права дитини на належне утримання". За документ проголосували 226 парламентаріїв, повідомляє "Сегодня".

Аліменти на дитину: все, що потрібно знати про зміни

Закон передбачає спрощення механізму прийняття судового рішення про стягнення аліментів шляхом спрощення судового захисту прав одержувача аліментів, обліку прихованих доходів платника аліментів при визначенні розміру аліментів.

Також документ передбачає:
- скорочення терміну розгляду судом таких справ;
- спрощення судового захисту прав одержувача аліментів;
- перенесення тягаря доведення на платника аліментів.

Законопроект визначає правовий режим аліментів як власності дитини. Відповідно до закону, суд буде враховувати витрати платника аліментів, за якими останнім не доведено джерело походження коштів для їх фінансування, при визначенні розміру аліментів.

Як стягнути аліменти з чоловіка, який живе у зоні АТО?

Крім того, документ встановлює стягнення аліментів в наказному провадженні на вимогу стягувача аліментів у розмірі:
- на одну дитину – чверті,
- на двох дітей – однієї третини,
- на трьох і більше дітей – половини заробітку (доходу) платника аліментів, але не більше 10 прожиткових мінімумів на дитину відповідного віку при визначенні розміру аліментів як частки від заробітку (доходу) матері, батька дитини, або в розмірі 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, якщо заявлено вимогу про індекс ції аліментів, призначених у фіксованій грошовій сумі.

При цьому мінімальний розмір аліментів на одну дитину не може бути меншим 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, пише газета "ОГО".

Мінімальний розмір аліментів на дитину в 2017 році

Більше актуальної інформації про соціальний захист, пенсії, пільги та субсидії читайте у рівненському інформаційно-рекламному тижневику “ОГО”. Свіжий номер "ОГО" можна придбати у кіосках та у приватних розповсюджувачів, передплатити, а також прочитати онлайн версію на нашому порталі ОГО.

Щоб прочитати онлайн версію (PDF версію) останнього номера газети "ОГО", перейдіть ЗА ЦИМ ПОСИЛАННЯМ.









На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ