Ми у Facebook
27.05.2017, 18:29

В Україні хочуть легалізувати азартні ігри

Таку пропозицію зробив Мінфін Володимиру Гройсману.
Підготовлений Міністерством фінансів України проект ліцензійних умов для лотерей створює умови для легалізації ігорного бізнесу під виглядом лотереї. Про це йдеться в аналітичній статті “Дзеркала тижня”, передає УНН.

Зазначається, що ліцензійні умови Мінфіну не містять чітких визначень і розмежувань між легальними іграми (лотереями) і забороненими азартними. Відсутні в документі і чіткі критерії, за якими ту чи іншу гру можна вважати лотереєю.

Водночас документом не передбачений безперервний контроль держави за діями операторів. Ревізія оператора лотерей зводиться переважно до використання звичайних РРО (реєстраторів розрахункових операцій, або, по-простому, касових апаратів) у пунктах реалізації лотерей.

Українці залишають заборонену російську соціальну мережу

З нових ліцензійних умов також не зрозуміло, як контролюючий орган перевірятиме дані щодо обороту грошей оператора. Відповіді на питання, скільки всього заплачено за гру, скільки ставок зроблено, скільки виграно, скільки грошей має залишитися в касі — лишаються риторичними.

Щодо способів реакції на порушення і припинення протиправної діяльності — це питання також проігнороване у документі.

Варто відзначити, що у нових ліцензійних умовах також відсутнє чітке розмежування між лотереєю Тото і букмекерством. А, як відомо, букмекерство заборонене в Україні, адже є азартною грою.

Верховна Рада України проголосувала за більшість україномовного ефіру


“За такого оригінального контролю з боку регулятора ніхто не може виключити, що лотерейний термінал самообслуговування не працюватиме за однією з програм ігрового автомата, який належить до приладів для організації азартних ігор”, — наголошує видання.

Нагадаємо, минулого року Мінфін намагався легалізувати азартні ігри через Верховну Раду. Однак усі законопроекти Мінфіну були визнані корупційними та лобістськими.

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами