Ми у Facebook
05.06.2017, 17:30

Чому корисно вживати полуницю

Червонобока полуниця - це символ літнього сезону. Діти й дорослі в захваті від цих ягід. Проте не кожен знає, що вживати полуницю не лише смачно, а й корисно.
Чим поживна полуниця?

Полуниця ідеальний фрукт, якщо ви хочете позбутися зайвої ваги. Вона підвищує обмін речовин та знижує апетит,контролює рівень цукру в крові. Одна чашка полуниці містить тільки 49 калорій.

"Скрип-скрип по зубах", - рівняни про полуницю з ринку

Дослідження показують, що полуниця допомагає в уповільненні зростання пухлинних клітин в печінці і старіння мозку. Один тип антиоксиданту, що міститься в полуниці, знижує ризик хвороб серця та інсульту, оскільки вона захищає кровоносні судини. Якщо їсти полуницю 8-10 днів поспіль по одній чашці, знижується кров'яний тиск і, отже, ризик серцевих захворювань.



Полуниця з ринку: Як розпізнати ягоди без нітратів

Полуниця поліпшує пам'ять, знижує ризик раку. Крім того, полуниця є одним з кращих засобів для відбілювання зубів. У 100 г плодів полуниці близько 8% цукру і від 30 до 100 мг вітаміну С. Серед іншого, полуниця містить мінерали, у тому числі калій, фосфор, кальцій, сірку, залізо і трохи в менших кількостях марганець, цинк і йод. Мінералу натрію доводитися лише 2,5 міліграма, так що люди, які страждають від хвороб нирок, можуть використовувати полуницю в своєму раціоні. Полуниця надає сприятливу дію на високий кров'яний тиск, запори, анемію (недокрів'я), захворювання жовчного міхура і нирок. Крім того, полуниця містить багато інших цінних речовин, які роблять її ефективним засобом у боротьбі з багатьма хворобами.

Статті до теми:
Скільки коштує на ринку Рівного полуниця і молода картопля
Сезон полуниці відкрито: купувати чи зачекати?







На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ