Ми у Facebook
20.06.2017, 21:15

Дача.Сад.Город. Догляд за виноградом влітку

Літня пора - це випробування для винограду. Для виноградної лози потрібно більше уваги і догляду. Як підливати, удобрювати та захищати від шкідників, розповімо далі.
Коли надворі стоїть спека, земля пересихає від нестачі вологи. В цей період потрібно проводити полив винограду, краще ввечері. В той момент, коли відбувається формування суцвіть, поливають кожен кущ два рази, виливаючи на нього по два-три відра за раз. Коли китиці наливаються і дозрівають, то поливають один раз на півтори-два тижні, виливаючи на кущ два відра води.

Дача.Сад.Город. Як доглядати за виноградом

При необхідності, поєднують поливання із підживленням мінеральними добривами. Крім того, стежать за тим, щоб на рослині не з’явилися паразити. Виноградне листя із зворотнього боку має бути рівним і мати зеленуватий колір, без вмісту нальоту. Якщо правильно проведена обрізка кущів, то виноград не загущений, а це набагато знижує ризик захворювань.

Як правильно проводити обрізку виноградної лози
Як правильно проводити обрізку виноградної лози


Якщо помічено, що на кількох листках куща з’явився білий наліт, то потрібно їх відламати і викинути подалі від винограднику, щоб уникнути зараження інших кущів. Якщо листя більше заражено, то проводять обприскування кущів спеціальними препаратами, які оберігають від борошнистої роси та виноградного кліща. Також можна провести обробку куща розчином води та колоїдної сірки. Щоправда, для цього не рекомендується використання обприскувача, так як сірка майже не розчиняється у воді.

Як доглядати за смородиною, щоб урожай був щедрим

Першу обробку проти хвороб потрібно провести перед цвітінням. Добре зарекомендував себе препарат від несправжньої борошнистої роси – Ридоміл голд.

Препарат слід розвести окремо, потім перемішати і обприскати виноград. Можна додати сюди ж Фуфанон або Актеллік від павутинного кліща.
Другу обробку проводять, коли ягоди підростуть до розмірів маленької горошини.

Дача. Сад. Город. Коли і як садити виноград

У період з середини червня до середини липня необхідно провести ряд підгодівель. Практично ідеальний наступний склад: настій коров’яку (1:5) з додаванням 20 грам нітрофоски, 30 грам суперфосфату, 50 грам деревної золи на 10 літрів води.

За матеріаламиagronomist.in.ua





На правах реклами