Ми у Facebook
30.05.2017, 16:02

Халепа на дорозі: поради водіям у випадку ДТП

Дорожні пригоди - це звична справа, кожної хвилини тисячі людей мають справу з таким стресом. Бюрократичний кошмар, який може затягнутися на кілька місяців можна попередити, використовуючи поради як себе повести у випадку ДТП.
Ці поради стосуються легких випадків, адже у важкій ситуації ми телефонуємо лише в "швидку" та поліцію.

1. Перш за все — будьте готові до аварії. Переконайтесь, що у вас є аптечка і вогнегасник, а також всі страхові документи для автомобіля. Вогнегасник беріть якісний(!), а не для вигляду.

2. Не будьте боягузом і відповідайте за свої дії. Навіть якщо ви винні по повній, не втікайте з місця ДТП. Це вже кримінал, а така справа добром не скінчиться.

ДТП на Рівненщині: легковик зіткнувся з вантажівкою (+ФОТО)

3. Перш ніж дивитися на машину — подивіться на себе. Це просто здоровий глузд. У перші хвилини біль може бути просто не зрозумілим для вашого організму. Тому якщо потрапили у неприємності на дорозі, переконайтесь, що ви не отримали травми і заодно огляньте своїх пасажирів. Якщо ж аварія сталася за містом і швидку чекати не варіант, то ваш обов’язок — доставити постраждалого в лікарню власним ходом.

Смертельна ДТП на Рівненщині: загинули, бо об’їжджали корову (+ФОТО)

4. Тримайте рот на замку
Повірте, навіть фраза «О, мені так жаль!» може стати проблемою, коли будуть оформляти протокол. Найкраще взагалі ніяк не оцінювати ситуацію і дочекатися фахівців. Єдине, коли варто відкривати рот, так це в момент збору контактної інформації від людей, які спостерігали цей інцидент. Менше базікайте. Особливо це стосується осіб, які рапортують про своє життя в соціальні мережі — будь певен, поліція може звірити інформацію.

5. Імена та номери. Спілкуватися слід не тільки з людиною, яка врізалась у ваше авто, але і з усіма оточуючими. Говоримо ми, зрозуміло, про збір інформації. Причому збирати її слід з усіх: пасажирів в інших машинах, випадкових перехожих та інших.

ДТП на Рівненщині: вантажівка зіткнулася з легковиком — постраждав водій

6. Фотографуй все. Просто дістаньте свій смартфон і почніть все знімати. Пам’ятайте, що в більшості держав, вина визначається законом, а не тим, кого ти вважаєш цапом на дорозі, а кого ні. Фотографуй дорожні знаки, бордюри, сміття на дорозі, недоїдений бутерброд іншого водія і кожен сантиметр пошкоджень на обох транспортних засобах. Все це покаже більш повну картину для поліції та страхової компанії.

ДТП: Рівненщина


7. Повідомте «добру звістку» страховій компанії. Відразу, як тільки ти опинитесь вдома, або на роботі, повідомте їм про інцидент. Постарайтесь передати страховому агенту найбільш точну інформацію, будьте чесними. Страхові компанії, платять неохоче, але ви завжди можете замовити кілька експертиз, щоб оцінити реальний збиток. Незалежні експертизи можна використовувати в якості аргументу для збільшення виплат.

Будьте обачними!





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ