Ми у Facebook
01.06.2017, 13:28

Рівненщина: контрабандист старовини отримав вирок

Чоловік намагався вивезти різноманітні старовинні предмети.
Прокуратура Рівненської області забезпечила участь у розгляді судом обвинувального акта стосовно 36-річного жителя киянина, який намагався перемістити через державний кордон України поза митним контролем предмети старовини, які належать до різних періодів, починаючи з часів VII ст. до н.е.

Що очікує рівненських правоохоронців, яких підозрюють в хабарництві



Довели, що частину старовинних предметів чоловік-колекціонер мав хотів незаконно переправити до Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії. Для цього він організував та проплатив міжнародні поштові відправлення, через які хотів переслати старовинні жіночі прикраси (перстні, сережки), обереги-амулети, гудзики, натільні хрестики, привіски до кінської збруї, голки, наконечники до стріл, та ін.

На Рівненщині загинула дворічна дівчинка

Ще частину культурних цінностей (серед них – 120 монет часів Римської імперії, старовинний меч XІV-XV ст.) зловмисник намагався вивезти автобусом до Республіки Білорусь. Він приховав незадекларований багаж серед особистих речей та намагався перетнути державний кордон в обхід митного контролю на посту «Нові Яриловичі» у Чернігівській області.

Працівники органів безпеки під час здійснення оперативного супроводу у кримінальному провадженні контрабандиста викрили, а унікальні старовинні речі – вилучили та передано на зберігання у Рівненський краєзнавчий музей.

Рівненський міський суд, дослідивши докази та заслухавши позицію прокурора, визнав чоловіка винним у вчиненні злочину та призначив покарання у виді позбавлення волі строком на 4 роки. Одночасно, з урахуванням того, що підсудний свою вину визнав повністю та щиро розкаявся, до нього суд застосував ст. 75 КК України та звільнено від відбування покарання з іспитовим строком тривалістю 3 роки з покладенням певних обов’язків. Також засуджений має сплатити витрати на залучення судом експертів у кримінальному провадженні на суму понад 11 тисяч гривень.

За рішенням суду предмети культурних цінностей періоду VІI століття до н.е. – ХХ ст. н.е., а всього близько 1000 найменувань, передали у власність держави.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області.

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами