Ми у Facebook
01.06.2017, 19:45

Рівненський «Верес» завершить сезон виїзною грою проти «сонячних» [Анонс]

Заключний матч чемпіонату рівненська команда проведе цієї п’ятниці, 2 червня, у Харкові. Суперник – місцевий «Геліос». Початок - о 17:00. Для «Вереса» поєдинок у турнірному плані вже нічого не значить. Рівняни достроково завоювали бронзові медалі Першої ліги.
В той же час, повідомляє Інформаційна служба НК ФК "Верес", старший тренер Юрій Вірт обіцяв дати шанс проявити себе гравцям, які дотепер отримували мало ігрової практики.

А от значно більше важитиме гра на «Сонячному» для господарів.

По-перше, «Геліос» бажатиме відігратися за поразку у першому колі у Рівному. По-друге, у разі власної перемоги та поразки «Колоса» - харків’яни можуть перевершити своє найкраще турнірне досягнення. Адже дотепер «Геліос» ніколи не фінішував у Першій лізі вище п’ятої позиції.

Футбольний клуб «Геліос» був заснований першого грудня 2002 року у Харкові. Новостворена команда одразу стартувала у «Турнірі випускників Харківського аерокосмічного університету», одразу завоювавши бронзові нагороди.

Вже за півроку «Геліос» стартував у Вищій лізі чемпіонату Харківської області. У червні 2003-го харків’яни отримали професіональний статус, а згодом – стартували у групі «В» Другої ліги чемпіонату України. Сезон команда завершила шостою з-поміж шістнадцяти колективів. А вже у наступному сезоні «сонячні» достроково, за три тури до фінішу змагань, святкували перемогу у своїй підгрупі Другої ліги.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

Рівненський «Верес» не зумів забити «Черкаському Дніпру»

Рівненський «Верес» першу домашню гру в Першій лізі проведе 5 серпня - КАЛЕНДАР

Дебютний для себе сезон у Першій лізі харків’яни провели у середині турнірної таблиці, завершивши чемпіонат на дванадцятій позиції. Минулого літа «Геліос» вже удванадцяте поспіль стартував у турнірі Першої ліги. Хоча, ще до початку сезону керівництво клубу висловлювало думки щодо можливої відмови від участі у змаганнях, через розширення ліги та, відповідно, збільшення кількості матчів та фінансових витрат.

Незважаючи на усі заяви, команда все ж стартувала у чемпіонаті Першої ліги. І доволі непогано. У семи стартових матчах «сонячні» здобули 5 перемог та двічі зіграли унічию. Потому, щоправда, харків’яни дещо загальмували, пропустивши поперед себе у турнірній таблиці спершу НК «Верес», а потім – і «Десну» з «Колосом».

Матч у Рівному у листопаді минулого року «сонячні» програли. Втім, перемога «червоно-чорних» не була легкою.

«Верес» - «Геліос» - 2:1 (2:0)

Чемпіонат України з футболу, Перша ліга, 17 тур
5 листопада 2016 року, Рівне, 3200 глядачів

«Верес»: Когут – Зозуля, Борзенко, Білий, Западня, Неплях, Орловський (Ралюченко, 78), Кучеров, Сергійчук (Герасимець, 69), Степанюк, Козьбан (Сікорський, 90).
Головний тренер: Володимир Мазяр.

«Геліос»: Волинець – Глушицький, Лухтанов, Лобойко, Цапій, Комарницький, Луценко, Субочев (Коротецький, 84), Кіча (В.Кравченко, 46), С.Кравченко (Єлоєв, 85), Івашко.
Головний тренер: Сергій Сизихін.

Голи: Сергійчук (24), Степанюк (38, з пенальті) – Лобойко (74)
Попередження: Ралюченко (89), Когут (90+5) – Івашко (25), Цапій (53), Глушицький (89), Коротецький (90+3).

Після того матчу харків’яни довго нарікали на ніби-то необ’єктивне суддівство. І, можна не сумніватися, докладуть максимум зусиль, аби відібрати очки у «Вереса» на власному полі. Навіть у грі, яка вже нічого не вирішує.

Під час зимового трансферного вікна «сонячних» покинули троє футболістів. Олексій Павелько перебрався до «Інгульця», Юрій Цапій – до «Гірника-Спорт», а В’ячеслав Лухтанов – до рівненського «Вереса».

Натомість, поповнили ряди команди місцевий вихованець Дмитро Гранкін, вихованець столичного «Динамо» Бадрі Акубардія та екс-гравець «Буковини» Дмитро Скоблов.

Мінімальні кадрові зміни – ніяк не вплинули на стиль гри команди. Весняний «Геліос» все так же мало забиває і все так же мало пропускає. Більше одного м’яча за матч у другій частині сезону «сонячні» забили лише тричі («Полтаві», «Миколаєву» і «Черкаському Дніпру»). Більше одного голу у власні ворота «Геліос» навесні пропустив лише від «Іллічівця».

Загалом за чемпіонат харків’яни пропустили лише 21 гол. Менше на даний момент – лише в «Іллічівця». Щоправда, в той же час атака «сонячних» не вражає потужністю. Навіть «Суми», які наразі перебувають у зоні вильоту – забили більше. А гірші показники результативності – лише у «Черкаського Дніпра», «Буковини», «Скали» і «Тернополя».

Нині у складі «Вереса» виступає одразу чотири екс-футболісти харківського «Геліоса». Це Ігор Сікорський (14 матчів, 0 голів у сезоні 2014-2015), Сергій Герасимець (66 матчів, 19 голів у сезонах 2011-2012, 2012-2013 та 2013-2014), В’ячеслав Лухтанов (6 матчів, 0 голів у сезоні 2016-2017) а також нинішній капітан рівненської команди – Сергій Борзенко (136 матчів, 13 голів за чотири з половиною сезони у період з 2009-го по 2013-й роки).

У складі "Вереса" перед звітним поєдинком немає дискваліфікованих футболістів. Натомість, у "сонячних" не зможе завтра зіграти центрбек Ігор Луценко. Причина - перебір карток.

ДОСЬЄ:
«Геліос» (Харків)
Дата заснування: 2002
Досягнення: переможець групи «В» Другої ліги (2005)
Найвища позиція у чемпіонатах України: 5 місце у чемпіонаті Першої ліги (2016).

Історія протистояння «Геліос» - «Верес»:
1 матч: +0,=0,-1
Різниця м’ячів: 1-2





На правах реклами