Ми у Facebook
03.06.2017, 10:30

У Рівному чоловіки видавали себе за медиків та "викачували" гроші з пенсіонерок

Про подію до поліції повідомила соціальний працівник
30 травня до 89-річної жительки обласного центру навідалося двоє молодих чоловіків, які представилися лікарями однієї з медичних установ, повідомляє відділ комунікації поліції Рівненської області. Запропонувавши огляд, почали вимірювати тиск та розпитувати про загальний стан здоров’я. Після обстеження резюмували, що жінка хвора, тож виписали рецепт. Курс лікування сягав 21 день, тому і ціна відповідна – дві тисячі гривень. Пенсіонерка не вагаючись віддала шахраям гроші, натомість «медики» запевнили, що у понеділок прийде медсестра.

На Рівненщині зловмисники, назвавшись "міліцією", вимагали гроші та побили літніх жінок (+ ФОТО)

Така ж ситуація трапилася і з 92-річною рівнянкою, яка проживає у цьому ж будинку. Тільки у цій квартирі аферисти збагатилися на п’ять тисяч гривень.

Лише 1 червня, коли пенсіонерок відвідала соціальний працівник, 56-річна рівнянка розповіла про візит «медиків». Тоді і з’ясувалося, що ліками були вітаміни, у підробленому рецепті були зазначені лише знеболюючі. Крім того, шахраї ще й залишили апарат для визначення концентрації солі в організмі. Як ним користуватися, повинна була розповісти медсестра у понеділок.
У поліції за фактами шахрайства розпочали досудові розслідування за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

У Рівному чоловіка багато разів ударили ножем (+ФОТО)

Поліцейські звертаються до одиноких та осіб похилого віку, не впускати невідомих та підозрілих громадян у помешкання. В іншому випадку – не вступати з ними в розмову або хоча б перевірити документи чи покликати когось на допомогу.

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ