Ми у Facebook
04.06.2017, 08:30

Сьогодні християни святкують Трійцю або Зелені свята

На 50-й день від Великодня відзначають одне з найбільших християнських свят. В народі його називають по-різному: П’ятидесятниця, День Зіслання Святого Духа, День Святої Трійці.
Трійця належить до 12 найбільших християнських свят у році. Його відзначають на 50-й день після Пасхи і на 10-й день після Вознесіння Господа Ісуса Христа на небо.

Читати про стародавні звичаї та сучасні святкування Трійці

- Історія цього свята така. Єврейський народ ще здавна щорічно святкував три великі празники: празник Пасхи, празник П`ятдесятниці і празник Кучок... Спочатку П`ятдесятниця — це було свято жнив і подяки. Того дня за приписом закону приходила до Єрусалима велика кількість євреїв з усіх-усюд, навіть з далеких країв, щоб подякувати Богові за земні плоди та скласти з них у храмі свою жертву. Пізніше до празника П`ятдесятниці, як свята жнив, долучився ще й історичний мотив: річниця надання Божого Закону на горі Синай 50-го дня після виходу з Єгипту, - розповідає у тематичному блозі "Рівненщина релігійна" настоятель студентсько-викладацького храму преподобного Федора Острозького, декан гуманітарного факультету Національного університету "Острозька академія" Василь Жуковський.

СМС-привітання з Трійцею

За однією з легенд, саме на Трійцю Бог створив землю та прикрасив її зеленню. А нині зеленими гілками та квітами прикрашають храми. Люди освячують букети польових квітів і приносять їх додому як обереги від різних лих та хвороб.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ