Ми у Facebook
06.06.2017, 15:32

Рівнянам: ситуація в зоні АТО знову ускладнилася — є поранені (+ВІДЕО)

Обстріли посилюються.
Все частіше бойовики під час обстрілів застосовували важке артилерійське озброєння, зокрема один раз і реактивні системи залпового вогню. При чому під вогонь потрапили не лише позиції захисників України, а також вкотре обстрілювали й житлові квартали прифронтових населених пунктів.

Після війни: скільки учасників АТО знайшли роботу на Рівненщині

Приморський напрямок. На цій частині фронту зафіксовано найбільше ворожих обстрілів - 39. Вперше за декілька останніх днів бойовики застосували реактивні системи залпового вогню. Сталось це в районі Богданівки. Там противник одночасно бив по наших позиціях і зі 120-мм мінометів. На тому ж напрямку з мінометів калібру 120 обстрілювали українських воїнів, котрі тримають оборону поблизу з Чермалика та Красногорівки. Окрім того, біля Чермалика найманці використовували ствольну артилерію калібру 122 мм. Неспокійно вчора було й неподалік Водяного, Широкиного, Павлополя, Новотроїцького, Гнутового, Талаківки й Мар'їнки, де противник неодноразово здійснював обстріли опорних пунктів ЗС України зі стрілецької зброї, гранатометів та й мінометів калібру 82 мм.



На тому ж напрямку вчора зафіксували три обстріли противником житлових кварталів населених пунктів. Зранку 2 ворожі міни влучили біля будинків у Красногорівці. Пізніше декілька артилерійських снарядів противника розірвались в житловому секторі Павлополя. А близько 21.00 години бойовики зі станкового протитанкового гранатомету обстріляли мирну вулицю Мар'їнки. На щастя, внаслідок цих обстрілів ніхто з цивільних не постраждав.

На Рівненщині ветеранські організації отримають півмільйона гривень


Донецький напрямок. Тут противник 26 разів відкривав вогонь по українських воїнах. Найгарячіше залишається у передмісті Авдіївки, де бойовики систематично вели по укріпленнях сил АТО щільний вогонь з мінометів калібру 120 й 82 мм, танкових гармат та менш потужного піхотного озброєння. Окрім того, із заборонених мінометів та озброєння танку тетрористи били по наших опорних пунктах поблизу Пісків. Неспокійно було також в районі Зайцевого, Новгородського, Верхньоторецького, Опитного та Невельського. Під час ворожого обстрілу наших укріплень неподалік Верхньоторецького одна з мін калібру 82 мм розірвалась ближче до житлового сектору, через що поранення отримав місцевий житель.

Луганський напрямок. Активізувався минулої доби противник і на цій ділянці лінії зіткнення. Вчора з мінометів калібру 120 мм декілька разів обстріляли бійців ЗС України, котрі тримають оборону в районі Кримського, Кряківки та Новотошківського. Також наші укріплення біля Кримського потрапили під ворожий обстріл зі 122-мм артилерії. Окрім того, бойовики час від часу застосовували стрілецьку зброю і гранатомети неподалік Станиці Луганської, станції Донець, Новоолександрівки та Попасної. Неподалік Новолександрівки також бойовики гатили з мінометів калібру 82 мм.

Внаслідок бойових дій минулої доби четверо українських захисників зазнали поранень.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ