Ми у Facebook
28.06.2017, 13:32

Найпопулярніші купальні місця Рівненщини: санітарний стан вражає

Літо, сезон відпочинку в розпалі. Біля водойм велике скупчення людей, засмагають, купаються, відпочивають, насолоджуючись прохолодою у спеку. Однак, з початку купального сезону у водах регіону виявили чимало загроз. Будьте обачними відправляючись на відпочинок до води.
Влітку, з підняттям температури атмосферного повітря, частина водойм використовується як місця для відпочинку. Переважна кількість таких водоймищ не придатні для купання, берегова смуга не обладнана для рекреаційного використання. Все ж, на території області є і санкціоновані місця масового відпочинку. Таких місць в Рівненській області щороку реєструється близько 27.



З початку травня поточного року досліджено 47 проб води поверхневих водоймищ за мікробіологічними показниками, не відповідали санітарним нормам 15, в основному за вмістом лактопозитивної кишкової палички та золотистого стафілококу.Невідповідність спостерігалась у воді оз. Басів Кут м. Рівне, р. Іква смт Млинів, в ставку смт Володимирець, в Рівненському районі на території пляжів санаторію «Червона Калина», «Обарівінвест» та КП ДСОК «Електронік–Рівне». У воді оз. Басів Кут виявлялись цисти лямблій. Радіологічні показники в межах санітарних норм.



Сплав по річці Случ: відпочинок для шукачів пригод

Корисна інформація:
Найбільш сприятливою для купання є безвітряна сонячна погода з температурою повітря 22°С та води 18°С. Найкращий час – ранок або вечір, коли сонце гріє, але немає небезпеки перегрівання. Після тривалого перебування на сонці не можна пірнати у воду з розбігу, а потрібно заходити поступово. Різка зміна температури дуже небезпечна для людського організму, особливо для людей з хворим серцем. Плавати у воді потрібно не більше 20 хв.

Повідоляє Рівненський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я

Стаття до теми:
Затишні агросадиби Рівненщини для відпочинку з сім'єю
Бази відпочинку Рівненщини: комфортний відпочинок за помірну ціну
ТОП-5 українських палаців, які варто відвідати рівнянам влітку





На правах реклами