Ми у Facebook
13.06.2017, 10:32

Депутати Рівненської облради не проти, щоб українці мали власну зброю

Вони підтримали звернення щодо цього до можновладців.
На засіданні Рівненська обласна рада звернулася до керівництва держави з проханням пришвидшити прийняття та впровадження законопроекту №1135-1 «Про цивільну зброю і боєприпаси».

Ініціювали подібне звернення заступник голови облради свободівець Олексій Бучинський, а також представники "Національного корпусу" та "Української асоціації власників зброї".

Скільки на Рівненщині щороку отримують травматичної зброї (ІНФОГРАФІКА)

Подібне звернення виникло через зростанням рівня злочинності в країні та на Рівненщині зокрема.

На голосування більшість депутатів підтримали спільний проект націоналістів та зброярів та направили його на розгляд Президенту України, Кабінету міністрів та Голові Верховної Ради.
Перед цим подібні звернення направили:  Київська обласна рада, Запорізька обласна рада, Київська міська рада, Черкаська міська рада, Черкаська обласна рада, Луцька міська рада, Львівська міська рада та рада міста Вараш.


Рівняни здивуються, скільки зброї мають українці

Про це повідомляє http://zbroya.info

Законопроект №1135-1 «Про цивільну зброю і боєприпаси» надає право громадянам України, суб’єктам господарювання та стрілецьким спортивним організації набувати у власність та відчужувати цивільну зброю та боєприпаcи в порядку, встановленому цим законом.
Продаж цивільної зброї та боєприпасів в Україні здійснюватимуть ті, що мають відповідну ліцензію.

На думку авторів цього закону, серед яких є і нардеп з Рівного Андрій Лозовий, право на володіння цивільною зброєю забезпечить конституційні права на життя та його захист від протиправних посягань, право на недоторканність та безпеку людини, її життя, здоров'я, честь та гідність, рівність конституційних прав і свобод громадян, непорушність права приватної власності, захист суверенітету і територіальної цілісності держави.

Згідно з повідомленням на сайті Верховної Ради України, ще з кінця 2014 року, закон знаходиться на розгляді та опрацюванні різноманітними комітетами ВР.

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ