Ми у Facebook
13.06.2017, 10:00

У Рівному чиновники радилися щодо розвитку спорту в умовах децентралізації

У четвер, 8 червня, в Рівненській обласній державній адміністрації відбулося засідання колегії управління у справах молоді та спорту РОДА.Також під час заходу було відзначено переможців та призерів всеукраїнського місячника «Спорт для всіх – спільна турбота» з облаштування спортивних майданчиків.
На засіданні були розглянуті наступні питання:

1. Про розвиток фізичної культури і спорту в сільських та селищних територіальних громадах в умовах децентралізації влади.

2. Про реалізацію молодіжної політики в об’єднаних територіальних громадах міст, сіл і селищ області в умовах децентралізації влади.

На засідання, окрім членів колегії, були запрошені заступник голови облдержадміністрації Богатирчук-Кривко С.К., заступники голів райдержадміністрацій, виконавчих комітетів рад міст обласного значення, керівники структурних підрозділів у справах молоді та спорту райдержадміністрацій, виконавчих комітетів рад міст обласного значення, голови об’єднаних територіальних громад міст, сіл і селищ, голови районних організацій ВФСТ «Колос».

Засідання колегії управління розпочала Світлана Кирилівна Богатирчук-Кривко, яка в своєму виступі розповіла про проблеми та шляхи розвитку фізичної культури, спорту, реалізації молодіжної політики в умовах децентралізації влади.

Ліпський В.В. в своїй доповіді зазначив, що одним із найбільш актуальних питань залишається формування модельної інфраструктури фізичної культури і спорту в об’єднаних територіальних громадах сіл і селищ в умовах децентралізації влади, а також запропонував шляхи організації навчання дітей видам спорту в ОТГ.

В співдоповіді до першого питання виступили: Соляр А.В. – голова обласної організації Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства "Колос", та Петренчук М.В. – директор комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

У Рівному педагоги вчилися впроваджувати олімпійську освіту в школі

У Рівному запустили новий проект НОК України Olympiclab

Про реалізацію молодіжної політики в об’єднаних територіальних громадах міст, сіл і селищ області в умовах децентралізації влади доповідала Чигир Н.Г. – начальник відділу у справах молоді, оздоровлення, контролю та діловодства управління у справах молоді та спорту облдержадміністрації.

У своєму виступі Чигир Н.Г. наголосила на важливості кадрового забезпечення та рівні професійної підготовки спеціалістів, які будуть працювати з молоддю.

На засіданні мали можливість поділитися своїми думками і представники новостворених об’єднаних територіальних громад.

Начальник управління Ліпський В.В. зачитав проекти рішень по кожному питанню.

На завершення засідання колегії директор обласного центру «Спорт для всіх» нагородив структурні підрозділи у справах молоді та спорту райдержадміністрацій, виконавчих комітетів рад міст обласного значення – переможців та призерів всеукраїнського місячника «Спорт для всіх – спільна турбота» з облаштування спортивних майданчиків.

Перше місце – м. Рівне, 2 місце – Дубенський район, 3 місце – Млинівський район.





На правах реклами