Ми у Facebook
20.06.2017, 19:00

Рівненські пляжники пробилися до десятки кращих на Чемпіонаті Європи

Пляжники Рівненщини в Австрії з 15-го по 18 червня взяли участь у Чемпіонат Європи з пляжного волейболу в категорії U-22. Рівненські волейболісти та волейболістки продемонстрували високі результати, потрапивши до першої десятки цього турніру.
Як розповіли у Рівненській обласній федерації волейболу, приємно відмітити успіх рівнянина Іллі Ковальова. В парі з Владиславом Паленко він вдало пройшов груповий етап та перший раунд плей-офф. І лише з господарями майданчику, австрійцями, гра не задалася. У впертому поєдинку рівненські волейболісти поступилися 17-21,18-21.

Вікторія Лисиця/Катерина Дашевська показали аналогічні результати. Вони також вдало відіграли в групі і, як і чоловіки, вдало пройшли перший етап плей-офф. На жаль і в другому раунді матчів «на виліт» їх спіткала невдача. Перепоною стали волейболістки з Німеччини. На цій стадії рівненські дівчата чинили ще більш впертий (у порівнянні з чоловіками) опір суперницям і навіть виграли перший сет 21-16. Проте надалі спортивна вдача була на боці німецької пари. 17-21 та 10-15 в другому та третьому сеті і 1:2 в грі.

Цікаво відмітити, що і австрійці і німкені в підсумку вибороли бронзу Євро.

Як зазначили у РОФВ те, що Ілля з Владиславом та Вікторія з Катериною увійшли до десятки кращих пар континенту – високий результат для рівненських спортсменів.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

Рівненська пара стала срібними призером чемпіонату України з пляжного волейболу

У Запоріжжі рівненські пляжники стартували у Чемпіонаті України

У ті ж дні, з 15-го по 18-е червня, відбувся 1-й тур чемпіонату України з пляжного волейболу в категорії U-14. Рівненські юнаки та дівчата порадували результатами посівши високі місця в підсумкових турнірних таблицях

І це притому, що цей чемпіонат знову побив рекорд по кількості учасників. 238 спортсменів, 119 команд з яких 75 - дівчата та 44 – юнаки боролися за нагороди. Для того, щоб піднятися якомога вище в табелі про ранги нашим пляжникам довелося відіграти багато матчів, здобувши низку видовищних перемог.

Так у дівчат синхронно рухалися по дистанції рівненські пари Стельмах/Лагоднюк та Гусейнова/Плюхина. Обидві пари дісталися до півфіналів змагань і лише на цій стадії зазнали гіркоти поразки. Тож гра за третє місце перетворилася на суперництво рівненських пляж ниць. Більше поталанило Марині Стельмах та Кристині Лагоднюк, які в підсумку і вибороли бронзу. Пара Катерина Гусенова та Софія Плюхіна – четверта. Цей результат є непоганою передумовою для боротьби за медалі чемпіонату в наступному турі, який відбудеться наприкінці серпня.

Ще краще були справи у юнаків. І якщо для пари Омельчук/Бесараб все завершилося 5-м місцем, що також непогано бо, нагадаємо в турнірі боролися 44 пари, то Станіславу і Тимофію Онуфрійчукам вдалося перемогти на даному етапі. У фінальному матчі, з рахунком 2:1(21:16, 19:21, 15:10) вона здолали пляжників з Херсонщини Ніколайцев/Джуль піднявшись таким чином на найвищу сходинку п'єдесталу пошани.





На правах реклами