Ми у Facebook
22.06.2017, 21:15

Дача.Сад.Город. Профілактика від шкідників і хвороб картоплі

Картоплю ушкоджують десятки шкідників і хвороб. Вивести їх з городи дуже важко, тому ефективніше провести низку профілактичних заходів та попередити появу злісних ворогів картоплі.
Зі шкідників найбільш небезпечний колорадський жук, дорослі особини та личинки якого знищують листя. Великої шкоди цій культурі наносять також дротянка та картопляна і стеблова нематоди.Пошкоджені дротяниками бульби погано зберігаються і малопридатні в їжу. Попелиці та інші сисні шкідники висмоктують сік з листя, переносять з хворих рослин на здорові, небезпечні хвороби.


Дача.Сад.Город. Рятуємо овочі від весняних заморозків


Велику шкоду врожаю і якості картоплі спричиняють хвороби, особливо такі, як фітофтороз, парша звичайна, чорна ніжка, суха і мокра гниль та інші.Уражені рослини перестають розвиватися, абулиби погано зберігаються і навіть гинуть. У картоплі знижується вміст поживних речовин, погіршуються її смакові та товарні якості.

Як краще садити картоплю?

На жаль, 100% ефективних засобів боротьби з шкідниками та хворобами картоплі не існує.Застосування отрутохімікатів пов'язане з погіршенням якості харчової картоплі.

Ось чому найбільш важливим у системі захисту картоплі є своєчасне проведення профілактичних заходів, що перешкоджають занесенню та розвитку збудників хвороб і шкідників на рослини і в грунт. Хвороби картоплі поширюються в основному через посадковий матеріал. Тому краще обирати сертифіковану високоякісну картоплю першої репродукції, лише вона матиме здоровий урожай.Також важливим є дотримання правил сівозміни.На колишнє місце картоплі можна висаджувати не раніше як через 3-4 роки.

Дача.Сад.Город. Як позбутись пирію та осоту на земельній ділянцці

Таким чином якісний посадковий матеріал та регулярна, правильна сівозміна гарантуватимуть невразливий до шкідників та хвороб урожай картоплі.





На правах реклами