Ми у Facebook
22.06.2017, 19:00

ОДЕК завершив аматорський Чемпіонат України на четвертому місці [+Відео]

Представники Рівненщини в Чемпіонаті Асоціації аматорського футболу України завершили сезон, який відбувся вперше за системою «осінь-весна». У групі 1 оржівський ОДЕК посів підсумкове четверте місце, а ФК «Малинськ» - дев’яте з одинадцяти клубів.
Результати 22 туру.

14.06 (середа) - "Чайка" – "Ковель-Волинь" 3:0, 17.06 (субота) "Нива" (Тернопіль) – "Нива" (Теребовля) 0:1 (0:1), 17.06 (субота) "Оскар" – "Чортків-Педуніверситет" 6:3 (5:1), 18.06 (неділя) "ОДЕК" – ФК "Львів" 1:0 (0:0), 18.06 (неділя) ФК "Малинськ" – "Рочин" 1:3 (1:1)

Звіт про матч ОДЕК – ФК «Львів» від офіційного сайту оржівського клубу:

«Перед матчем останнього туру групового етапу Чемпіонату України серед аматорських команд оржівський “ОДЕК” ще мав примарні надії зачепитися за медалі змагань. Але все закінчилось не почавшись. Ще в п’ятницю “Ковель-Волинь” своєю відмовою їхати на виїзний матч до Києва забезпечив “Чайці” друге місце, а остаточно інтрига за медалі вмерла в суботу після матчу у Підгір’ї, де “Оскар” влаштував футбольну “перестрілку” з “Чортків-Педуніверситет”, завершивши гру перемогою 6:3 і забронював за собою третє місце. Тож в неділю у двох матчах, які відбувалися паралельно на Рівненщині визначався володар четвертого місця турнірної таблиці.

“ОДЕК” приймав ФК “Львів”, команду, яка в цьому чемпіонаті серед аматорів посіла десяте місце з одинадцяти команд, але до Оржева їхала вже “де-факто” в статусі професійного клубу. Федерації футболу України, а саме їх комітетам, які займаються ліцензуванням та атестацією клубів вже давно не звикати до порушень своїх же вимог та норм, а також ігнорування будь-якого спортивного принципу при переведенні команд з ліги в лігу та надання статусу професійного клубу тощо. Незважаючи на те, що згідно регламенту та атестаційних умов, право підвищитись у класі та перейти з аматорів до профі мають лише ті клуби, які посіли в чемпіонаті Аматорської ліги місце не нижче шостого, ФК “Львів” в порушення цієї вимоги за декілька днів до матчу, вже отримали всі необхідні документи на участь в другій лізі. Тож, “ОДЕК”, фактично грав вже з професійною командою.

Незважаючи на те, що “ОДЕКу” медалі вже “не світили”, програвати перед власними уболівальниками команда аж ніяк не збиралася, тому на поле оржівці вийшли в найсильнішому складі.

На відміну від гри першого кола, коли у Львові “ОДЕК” без проблем переміг 4:0, у “матчі-відповіді” молоді львів’яни вже виглядали набагато сильнішими та міцнішими. Господарі поля більше контролювали центр поля та подовгу володіли м’ячем, але атаки зазвичай захлиналися на підступах до штрафного майданчику. Львів’яни намагались відповідати гострими контратаками, але найбільш небезпечно обидві команди виглядали при виконанні стандартних положень. Коли перший тайм вже завершувався, гості далеко кинули аут, майже у воротарський майданчик володінь Юрія Кособуцького, і лише диво та реакція нашого досвідченого воротаря врятувала команду від неминучого голу. Перший тайм так і завершився нічийним рахунком 0:0.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

ОДЕК удруге обіграв ФК «Малинськ» у рівненському дербі Чемпіонату України

ОДЕК пробився до півфіналу Чемпіонату України серед аматорів

В другій половині матчу атаку господарів очолив Павло Таргоній. Частіше йому доводилось грати “стовпа”, щоб виграти м’яча у боротьбі та віддати комусь гостру передачу, але декілька разів і сам він був на вістрі атаки. І все-таки настирність оржівців принесла свої плоди на 77 хвилині. Довгу діагональ на дальній стійці підібрав та в один дотик продовжив вздовж воріт Микола Коляда, туди саме встиг Павло Таргоній, завершивши цей простріл ударом ні рукою, ні ногою, ні головою а… і це 1:0.

До честі гостей, які, в принципі в цьому матчі ні за що не боролися, вони не склали зброї, а пішли відігруватись, і останні хвилини матчу біля воріт Юрія Кособуцького було гаряче, але “ОДЕК” відбився та завершив матч і чемпіонат перемогою».










На правах реклами