Ми у Facebook
26.06.2017, 12:28

Рятувальники у центрі Рівного влаштували феєричне шоу (+ФОТО)

Вчора, 25 червня, на День молоді у Рівному відбулися унікальні змагання.
На майдані Незалежності у Рівному рятувальники Держслужби з надзвичайних ситуацій організували для рівнян та гостей міста незабутнє шоу у форматі світових змагань «Firefighter Combat Challenge». Подібні змагання відбуваються для підвищення рівня майстерності та оперативної готовності до дій за призначенням рятувальних підрозділів, а також визначення фізичного рівня особового складу пожежно-рятувальних підрозділів Рівненського гарнізону.

Ольга Земляк виграла кваліфікацію у Суперлізі командного Чемпіонату Європи




Участь змаганнях приймало 14 команд з районних та міських підрозділів ДСНС загалом понад 50 рятувальників. Змагання поділялися на індивідуальні та командні естафети. Мужність, витривалість та жага до перемог, що демонстрували вогнеборці Рівненщини, неймовірно вражали глядачів, після кожного виступу, від вдячних рівнян рятувальники отримували море овацій.

Сьогодні у Рівному змагатимуться рятувальники (+ВІДЕО)




Знайшлися розваги і для дітей. У перервах між естафетами, кожна дитина, що була присутня на святі отримувала можливість відчути себе на хвилинку справжнім учасником змагань. Для цього, рятувальники облаштували для дітлахів, невеличкі імпровізовані дитячі майданчики. Також, кожна дитина за успішно подолану дистанцію отримував солодкий подарунок.  Окремо для рівнян організували виставку сучасної пожежно-рятувальної техніки, що є на озброєнні бійців ДСНС Рівненщини. Усі бажаючі мали можливість не лише наочно ознайомитися з технікою, а також посидіти в салоні пожежного автомобіля та приміряти одяг вогнеборця.











За результатами змагань у командній естафеті 1-ше місце здобули бійці 2-ї державної пожежно-рятувальної частини Рівного, 2-ге місце посіли вогнеборці 22-ї державної пожежно-рятувальної частини по охороні РАЕС, а 3-тє почесне місце зайняла команда рятувальників пожежно-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС. В індивідуальному забігу, переможцем став начальник ДПРЧ-2 молодший лейтенант служби цивільного захисту Олександр Дмитрієв.





Змагання «Firefighter Combat Challenge» започаткували у США в 1974 році в якості пілотного проекту з визначення рівня фізичної придатності претендента на здобуття професії пожежного. За короткий термін часу вони себе виправдали. Змагання «Firefighter Combat Challenge» отримали шалену популярність у вогнеборців з різних країн світу та у 1992 році стали поправу називатися міжнародними, а його учасники вважали за честь прийняти у них участь. Такі вправи розвивають у бійців пожежної охорони не лише фізичну силу, витривалість та швидкість, але й навчають оперативно зорієнтуватися на місці виникнення будь-якої надзвичайної пригоди та прийняти правильне рішення в екстремальній ситуації.

За повідомленням з головного управління ДСНС України у Рівненські області.

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами