Ми у Facebook
28.06.2017, 08:00

Сьогодні в Острозькій академії - конвокація

28 червня відбудеться урочиста церемонія вручення дипломів магістрам, бакалаврам і спеціалістам.
У Національному університеті «Острозька академія» 28 червня на території академічного парку о 10.00 відбудеться «Конвокація-2017» — урочиста церемонія вручення дипломів магістрам, бакалаврам і спеціалістам.

Під натхненний гімн студентів «Gaudeamus» у виконанні академічного хорового колективу, Конвокація проходить за традиціями, відродженими з часів існування Острозької академії XVI ст. У заході візьмуть участь почесні гості, серед яких відомий літературознавець, директор Інституту літератури імені Тараса Шевченка НАН України, Голова наглядової ради Національного університету «Острозька академія» Микола Жулинський, відомий український поет, державний і громадський діяч, Почесний доктор Острозької академії Іван Драч, відомий український журналіст, редактор, письменник, громадсько-політичний діяч Віталій Абліцов, та інсценізовані образи відомих історичних персонажів: князь Василь-Костянтин Острозький — засновник академії, і княжна Гальшка Острозька — фундаторка цього культурно-освітнього осередку.

Крім цього, ґрадуанти разом з головою Братства спудеїв кожного року у честь свята одягають у мантію першого спудея Острозької академії, пам’ятник якого споруджений на подвір’ї університету.

За доброю традицією, створивши живий ланцюг на чолі з ректором, у супроводі деканів та гостей, випускники зайдуть у стіни Острозької академії, що символізує прощання з Альма-матер.

Статті до теми:

Острозька академія запрошує на "Конвокацію-2015"

Ректор Національного університету “Острозька академія” Ігор Пасічник: Об'єднання вузів на Рівненщині неможливе [+Відео]

Острозька академія у трійці лідерів за якістю абітурієнтів





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ