Ми у Facebook
07.07.2017, 19:00

Рівнянам: як вберегти свій комп’ютер від кібератаки (ПОРАДИ)

Існує кілька простих правил.
За даними Департаменту комунікації Національної поліції України, за останні дві доби до поліції звернулося 1508 юридичних та фізичних осіб із повідомленнями, щодо блокування роботи комп’ютерної техніки за допомогою вірусу-шифрувальника.

Національний банк України попереджає — хакери атакують. Постраждало і Рівне

Після аналізу фактів зараження встановлено, що способи розповсюдження даного криптолокеру ідентичні тим, що використовувались WannaCry, повідомила на своїй сторінці Кіберполіція.

Такі світові антивірусні компанії як Avast, Eset та інші стверджують про те, що дане ШПЗ є модифікованою версією вірусу “Petya”. На теперішній час встановлено два основних способи ураження. Це «фішинг» та оновлення ПЗ “M.E.doc”.

На даний момент неможливо розшифрувати файли, які були зашифровані даним ШПЗ. Кіберполіція спільно з провідними фахівцями у сфері кібербезпеки докладають максимальних зусиль для створення відповідного декриптора.

Для запобігання потрібно оновлюватися і відключити протокол SMBv1. Детальну інформацію та інструкцію, як це зробити, можна знайти на офіційному сайті компанії «Microsoft» за посиланням:

https://support.microsoft.com/uk-ua/help/2696547/how-to-enable-and-disable-smbv1-smbv2-and-smbv3-in-windows-and-windows

Рекомендовано, за можливості, заблокувати на мережевому обладнанні або у настройках файерволу(брандмауеру) порти 137, 138, 139 та 445, які використовуються ШПЗ для розповсюдження у локальних мережах.

ДИВІТЬСЯ БІЛЬШЕ ПОРАД





На правах реклами