Ми у Facebook
03.07.2017, 10:00

Як виготовити закордонний біометричний паспорт у рівненському ЦНАПі: подання документів

Чи можливо у Рівному виготовити закордонний біометричний паспорт без черг?


У першій частині своєї розповіді - Як виготовити закордонний біометричний паспорт у рівненському ЦНАПі: попередня реєстрація - я описала всю процедуру запису в електронну чергу на подання документів для виготовлення паспорта.

У ЦНАПі розповідають, що скоро записатись у чергу можна буде і на сайті Рівненського регіонального Центру надання адміністративних послуг, проте зараз рівнянам та мешканцям області треба особисто відвідати Центр, щоб зареєструватись в електронній черзі. Великого ажіотажу вже немає, як це було 23 червня, а тому можна зареєструватися дуже швидко - ті ж, хто робив це у перший день запуску електронної черги, мусили чекати від 30 хвилин до години.

ДОВІДКА - Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП)

При реєстрації вам видають чек з номером та інформаційну картку, в якій вказані реквізити для оплати та перелік документів, що необхідно взяти з собою у ЦНАП для оформлення документа для виїзду за кордон.




Напевне, як і більшість рівнян, мене налякала кібератака, через яку багато держустанов не можуть нормально функціонувати і по цей день. Тому я вирішила передзвонити у Центр заздалегідь і дізнатись, чи працюють вони у звичному режимі та чи можна оплатити виготовлення паспорта у безпосередньо ЦНАПі через термінали. Привітний голос, по той бік телефонної лінії, повідомив, що кібератака не вплинула на роботу Центру і можна сміливо приходити й подавати документи. Проте, через затримки у роботі Ощадбанку, попросили перед візитом у ЦНАП оплатити всі банківські послуги у відділенні ПриватБанку (що я і зробила).

Рівненський ЦНАП просить оплатити рахунки наперед

В обраний мною день і час (який вказується під час реєстрації), прихопивши всі необхідні документи й чек про оплату, я прийшла у ЦНАП і стала очікувати появи свого номера на екрані.

І ось рівно о 17-00 (у той час, який я сама для себе обрала при реєстрації) мій номер з'явився на екрані й мене покликали до стійки сектора "А". Працівниця ЦНАПу уважно перевірила мої документи, зняла копії та, пересвідчившись, що я все підготувала і оплатила правильно, склала мої папери до спеціальної теки й попросила зачекати, поки мене не викличуть.

Буквально за кілька хвилин мене викликали до іншого столу, взяли теку, перевірили документи, і працівник ЦНАПу почала вводити мої дані до електронної заявки-анкети. Все, що вона вводила у себе на комп'ютері, я могла бачити, адже зображення дублювалося на додатковий монітор. Я мала можливість перевіряти свої дані ще під час введення. Потім мене сфотографували, взяли електронний підпис та відбитки пальців (руки перед тим мають бути чистими й сухими :-).

Скільки коштуватиме виготовлення паспорта у рівненському ЦНАПі

Всі дані роздрукували на папері, я знову звірила, чи все правильно, і підписала анкету. Мені повідомили, що за 20 робочих днів на мій номер надійде смс-повідомлення, коли паспорт буде готовий. І все! Хоча у ЦНАПі на кожного клієнта, який оформляє паспорт, виділяють 30 хвилин, у мене вся процедура зайняла всього лише 17 (і це при тому, що в мене дуже довго не могли взяти чіткі відбитки пальців))).

За місяць я отримаю свій біометричний паспорт для виїзду за кордон, тому вже починаю планувати відпустку...

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ