Ми у Facebook
09.07.2017, 18:36

Незвичайні природні явища, пільги для абітурієнтів та унікальний фестиваль - підсумки тижня у Рівному

ОГО підсумовує найбільш актуальні новини 3 - 9 липня.
Тиждень, який минає виявився більш-менш спокійним і якихось особливо надзвичайних й "позаштатних" подій не трапилося. Проте, все ж таки було кілька особливо гострих тем, які цікавили рівнян - читачів ОГО.



Тиждень був багатим на незвичайні природні явища. Сергій Шагоферов, який мешкає у Горбакові Гощанського району опублікував повідомлення на своїй сторінці у мережі Фейсбук про те, що йому вдалося сфотонграфувати подвійну веселку.



Іншому рівнянину вдалося сфотографувати унікальне астрономічне явище — сріблясті хмари, які для України — рідкість. Унікальні фото Олексій Семещук, який захоплюється астрономією зробив під ранок, коли фотографував зоряне скупченні й лише потім помітив, що вдалося сфотографувати сріблясті хмари.



Літо - гаряча пора для абітурієнтів, які готуються стати майбутніми студентами. Тому наших читачів цікавили також пільги для студентів. Відомо, що аільги матимуть вступники села і вступники до провінційних вишів, адже 2017 році запровадили так звані регіональний, галузевий та сільський коефіцієнти.



Рівняни не тільки милувалися природою і готувалися до вступу, а й фестивалили. Впродовж двох днів, 6-7 липня, на Здолбунівщині проходив колоритний купальський фестиваль. В рамках проведення фестивалю відбулися: екскурсії, веломандрівка, мистецька програма «Купальський вогнецвіт» за участю творчих аматорських колективів Рівненщини, сільський вуличний квест та купальська розвага «Водяні битви», плетіння віночків, пускання вінків на воду, купальські ігри та хороводи, запалення купальського вогнища, фаєр-шоу та етно-денс.





На правах реклами