Ми у Facebook
11.07.2017, 15:28

"Рівнеазот" відновлює роботу на російській сировині?

Проте проблема з виплатою зарплат залишається.
Після чотирьохмісячної перерви почав відновлювати роботу ПАТ «Рівнеазот», що входить до групи OSTCHEM (об`єднує підприємства азотної хімії Group DF). Підприємство почало випуск аміачної та вапняково – аміачної селітри.

Про це повідомила прес-секретарка ОSTСHEM Наталія Іванченко.

Як відомо, у березні, напередодні весняної посівної, Рівнеазот припинив роботу. Підприємству, як і ряду інших з групи OSTCHEM, повністю обмежили поставку природного газу.

За інформацією джерел, які працюють на Рівнеазоті, на підприємство залізницею доставили 12 тисяч тон аміаку з російського міста Тольятті. У цьому місті знаходиться «Тольяттіазот» (ТоАЗ) — хімічна компанія, яка входить в десятку найбільших виробників аміаку у світі.

28 червня, як інформують джерела, вийшов наказ про відкликання з відпустки всіх працівників на роботу. Втім, через проблеми з автобусними перевезеннями (борги з перевізниками, відсутність закупленого бензину і газу), налагодити перевезення змогли лише з понеділка, третього липня.

Три тисячі працівників вийшли на роботу з вимушеної відпустки і досі є затримки з виплатою заробітних плат.

«Четверта влада» телефонувала голові правління ПАТ «Рівнеазот» Михайлу Заблуді, аби перевірити цю інформацію. Втім він не відповів на наші питання, повідомивши, що з журналістами по телефону не спілкується. Інші працівники, до яких ми телефонували також відмовилися спілкуватися.

«Четверта влада» надіслала запит до підприємства, аби перевірити цю інформацію.

Нагадаємо, «Рівнеазот», який входить у перелік підприємств, що мають стратегічне значення для безпеки й економіки держави, закривався, зокрема, через борги. Власником підприємства є український олігарх Дмитро Фірташ, якого у лютому затримали у Відні у справі про екстрадицію до США. Журналісти робили розслідування про те як Фірташ заробляє шалені статки, співпрацюючи з окупантами.

За матеріалами "Четверта влада"





На правах реклами