Ми у Facebook
13.07.2017, 15:31

Легкоатлетка з Рівного стала кращою спортсменкою Вінничини

Виконком обласного відділення Національного олімпійського комітету України визначив найкращу спортсменку Вінниччини у червні. Нею стала 24-річна легкоатлетка Олена Колесниченко, яка отримала традиційний грошовий сертифікат на суму три тисячі гривень.
Нагадаємо, Олена народилася 3 червня 1993 року в місті Рівне. Легкоатлетка спеціалізується на бігу з бар'єрами, прихильники спорту добре знають її як учасницю Олімпійських ігор-2016, де вона дійшла до півфіналу, а також бронзову призерку I Юнацьких Олімпійських ігор.

А в червні цього року Колесниченко вперше в своїй кар’єрі піднялася на європейський п’єдестал серед жінок. Вона стала бронзовою призеркою у бігу на 400 метрів з бар’єрами на командному чемпіонаті Європи, який проходив у Ліллі (Франція).

Найкраща спортсменка червня прагне здобути перепустку на Олімпійські ігри-2020 в Токіо і там поборотись за призові місця.

За словами Олени Колесниченко, у Вінниці гарні умови для підготовки, їй все подобається. Водночас, разом з тренером Михайлом Книшом спортсменка також перебуває на навчально-тренувальних зборах в інших регіонах – Луцьку, Іллічівську, Черкасах тощо.

Наразі Олена є лідером в Україні у своїй дисципліні і готується до чемпіонату світу в Лондоні.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

Рівняни за день зібрали повний комплект нагород Чемпіонату України з легкої атлетики

Ольга Земляк здобула бронзу на римському етапі «Діамантової ліги»

Нагадаємо, що нещодавно у Кропивницькому завершився головний національний старт легкоатлетичного сезону – чемпіонат України.

Запоріжанка Олеся Повх та Анна Плотіцина з Київщини стали єдиними атлетками, які на національній першості зуміли виконати нормативи для участі в чемпіонаті світу – з бігу на 100 метрів та 100 метрів з бар’єрами відповідно.

Передостанній змагальний день чемпіонату України з легкої атлетики серед дорослих також був відзначений нагородами для рівненських легкоатлетів. Так, Вікторія Федчик на дистанції 3000 метрів з перешкодами посіла другу сходинку на п’єдесталі з особистим рекордом 10.41.91

Наразі в українських легкоатлетів час для здобуття путівки до Лондона-2017 ще є. Адже нормативи можна виконувати до 23 липня.

Підбиваючи підсумки чемпіонату України в Федерації легкої атлетики України (ФЛАУ) відзначили прогрес, який відбувся у Кропивницькому щодо ставлення влади до легкої атлетики. І керівники ФЛАУ, і тренерський штаб збірної помітили значне поліпшення. На відміну від минулих років, перші особи міста та області не оминули своєю увагою цю масштабну спортивну подію. І це лише один з проявів тих позитивних процесів, які відбуваються в регіоні стосовно Королеви спорту. А значить є надія, що легка атлетика в Кропивницькому вийде на ще більш якісний рівень.





На правах реклами