Ми у Facebook
27.07.2017, 17:35

На Рівненщині фінішував перший етап спартакіади «Рух заради здоров’я»

У Рівненські області триває щорічна спартакіада в установах соціального захисту «Рух заради здоров’я». Її перший етап відбувся у Гощанському та Рівненському районах серед мешканців геріатричних пансіонатів у селах Тучин та Боянівка.
На Гощанщині місцем проведення спортивного заходу став Тучинський геріатричний пансіонат.

Місцеві підопічні вже багато років поспіль залучаються до спортивно-масових заходів, які для них організовують працівники обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» разом з відділенням НОК України в Рівненській області. Щорічно організатори формують програму естафет і конкурсів враховуючи вікові та фізичні особливості учасників.

«Цього разу до програми змагань увійшли індивідуальні естафети. Під час них змагалися в конкурсах з елементами фітболу, хокею, футболу, баскетболу та інших видів спорту. Оскільки більшість з підопічних перебувають в закладі вже не перший рік, тому частина завдань вже була добре їм знайома. Але з року в рік програма конкурсів дещо вдосконалюється. Нинішній її етап доповнив новий конкурс «Переправа». Саме він виявився найбільш динамічним і цікавим для всіх», - розповів директор центру Микола Петренчук.

По завершенню змагань відбулося урочисте нагородження учасників, котрі не залежно від здобутого місця отримали відзнаки від організаторів. Зовсім скоро всім їм доведеться об’єднатися в команду, і представляти свою установу на фінальному етапі спартакіади, який наприкінці літа збере разом найсильніші колективи з багатьох підвідомчих установ департаменту соцзахисту ОДА.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

На Рівненщині «Рух заради здоров’я» розпочався зі Здолбунівського району

У дитячому таборі «Агатівка» спортивно зустріли «Олімпійське літо»

А днями змагання відбулися і у КЗ «Рівненський геріатричний пансіонат» Рівненської обласної ради в селі Боянівка Рівненського району.

Декілька років тому саме в у КЗ «Рівненський геріатричний пансіонат» Рівненської обласної ради вперше відбулася спартакіада «Рух заради здоров’я». Відтоді підопічні закладу беруть участь у спортивно-масових заходах, які для них організовують працівники комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх». Цього разу змагалися в метанні спеціальних кілець та вправлялися у володінні м’ячами.

Насамкінець змагань організатори спільно з керівництвом пансіонату вручили учасникам призи та відзнаки.

До слова, на території закладу функціонує шахово-шашковий гурток, проводяться уроки художньої самодіяльності, заняття з вишивання, в'язання та малювання, а також діє ансамбль народної пісні «Ранкова роса».





На правах реклами