Ми у Facebook
28.07.2017, 14:27

У мешканки Рівненщини вкрали корів, які для неї були вкрай важливими

Завдяки худобі жінка заробляла на життя собі і своїй сім'ї.
Ще 16 червня 43-річна мешканка села Світанок, що на Кореччині, самотужки виховує сина та доглядає стареньку матір. Тож дві корови були для господині не тільки годувальницями. Завдяки тваринам заробляла на життя та утримували всю сім’ю.

На Рівненщині кілька людей отруїлися грибами

Близько сьомої ранку господиня повела своїх корів на луг, де вони випасалися на прив’язі. Пасовище знаходиться майже за три кілометри від будинку. Тож не тільки сама господиня не могла бачити худобу, а й мешканці в околиці. Цим і скористалися зловмисники. Близько першої дня, коли жінка прийшла доїти корів, їх уже не було.

Рівненщина: юнак загинув на очах у людей

У розпачі вона повідомила до поліції. На місце події прибула слідчо-оперативна група та кінологічна служба. Сліди через кукурудзяне поле вели до кількох хат сусіднього села Синів Гощанського району. Однак краденої худоби тоді не знайшли.

У рамках кримінального провадження, відкритого за частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка), поліцейські Корецького відділення поліції розпочали розшукові заходи щодо встановлення зловмисників, які спричинили жінці близько 40 тисяч гривень матеріального збитку.
Причетними до злочину виявилися 28-ми та 57-річні жителі села Синів Гощанського району, а також 19-річний — із Березного. Крім того, поліцейські встановили і особу покупця, якому зловмисники продали крадений товар. Ним виявився заготівельник великої рогатої худоби із Житомирської області, який вже здав корів на м’ясопереробний комбінат. Він упізнав чоловіків, які, як виявилося, худобу вкрали. Зловмисники зізналися правоохоронцям, що напередодні «прицінювалися» до товару і все спланували.

- Усім трьом слідчі повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 185 Кримінального кодексу України, — повідомив слідчий Корецького відділення поліції Олег Філончук. — 28-річному жителю Синова, якого розшукали у столиці вже обрали міру запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Поліцейські з’ясували, що втікач із Синова притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжку з проникненням та хуліганство, за що тепер перебуває на обліку у поліції як особа, що формально підпадає під дію адміністративного нагляду.

Правоохоронці також перевіряють зловмисників на причетність до вчинення інших злочинів.

За повідомленням з відділу комунікації поліції Рівненської області.





На правах реклами