Ми у Facebook
03.08.2017, 15:28

Рівненську легкоатлетку Ольгу Земляк не пустили на Чемпіонат світу [+Відео]

Українська збірна вилетіла на Чемпіонат світу з легкої атлетики, який приймає Лондон. Національна команда мала складатися з 48 спортсменів, однак втратила двох учасниць. Двох спортсменок – Олесю Повх та рівнянку Ольгу Земляк – відсторонили від участі у змаганнях через підозру у вживанні допінгу.
Як повідомляє «5 канал», самі легкоатлетки з цим категорично не погоджуються. Тиждень тому вони отримали офіційного листа від Антидопінгового комітету, але українські спортсменки кажуть, що тест їм проводили за несертифікованої процедури.

"Ця методика не узаконена, вона не підтверджена ані Міжнародною федерацією легкої атлетики, ані WADA. У листі нас попросили пояснити до 1 серпня 2017 року такі показники. Пояснити ми нічого не могли, тому що не розуміли, як у нас взагалі могли вийти такі показники… Наша федерація, на основі цього листа, вирішила відсторонити нас взагалі від усіх змагань", – зазначила бронзова медалістка Олімпійських ігор 2012 року Олеся Повх.

Зауважимо, що Олеся Повх та Ольга Земляк – спортсменки, що мають у своїй скарбничці чимало нагород, зокрема і Олімпійських. Нині у цьому питанні вся українська команда легкоатлетів підтримує спортсменок.



МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

Рівнянка Земляк встановила два особистих рекорди

Ольга Земляк здобула бронзу на римському етапі «Діамантової ліги»

Крім того, Ольга Земляк готує позов до Лозанського арбітражного суду на Федерацію легкої атлетики України. Про це спортсменка заявила під час ексклюзивної прес-конференції у медіа-центрі ERVE.UA.

«Федерація отримала незрозуміло листа і не розібравшись відсторонила мене не лише від Чемпіонату світу, а й усіх комерційних стартів. До сьогоднішнього дня я не знаю точно що це за лист, бо мені його так і не показали. Мова йде про тест на допінг, який мовляв брали ще рік тому в Амстердамі. Результати не зрозумілі,медики кажуть, що таких показників взагалі не може бути»,- зазначила рівнянка.

У заявці Міжнародної федерації з легкої атлетики Ольга Земляк та Леся Повх і досі є. То ж фактично вони мають право брати участь у стартах.

Чемпіонат світу з легкої атлетики стартує 4 серпня в столиці Великої Британії Лондоні. Змагання триватимуть до 13 серпня.

Найкращі представники Королеви спорту у світі розіграють 47 комплектів нагород. Змагатися за престижні медалі спортсмени будуть на Олімпійському стадіоні. На найголовнішому старті року українська заявка нараховує 46 атлетів (16 чоловіків та 30 жінки).





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини

25.04, 12:00 Прощання з Героями: У Рівному віддали останню шану Андрію Костюкевичу та Ігорю Кудріну

25.04, 11:36 Що робити, якщо розбився ртутний термометр: ефективні поради

25.04, 11:00 Роковин аварії на Чорнобильській АЕС: У Рівному відбудеться мітинг

25.04, 10:30 Двоє жителів Рівненщини втратили тисячі гривень, бо скористались шахрайською "допомогою"

25.04, 10:12 Нове життя: Жінка виїхала з Донеччини, народила на Кіровоградщині, а житиме на Рівненщині

25.04, 09:59 «Здав» неіснуюче житло трьом різним людям: жителя Рівненщини судитимуть за шахрайство

25.04, 09:39 У Майї свято: Рівненський зоопарк запрошує на частування до тапіра

25.04, 09:00 Завтра сесія облради: Про що говоритимуть рівненські депутати

25.04, 08:01 І у Рівному, і в Зорі, і в Сарнах: Декілька багатоповерхівок залишаться без газу

25.04, 07:34 Рівне сьогодні: На кількох вулицях міста не буде води