Ми у Facebook
13.08.2017, 12:06

Небезпечний садочок на Рівненщині: де виховуватимуться діти після літа

ОГО продовжує дослуджувати проблему, з якого звернувся читач.
- Справа у тому, що будівля дитячого садочка у Тучині, який відвідує понад півсотні дітей ще дореволюційна. Це так зване приміщення старої школи, воно і вправду ще пам’ятає Миколу II. Покрівля садочка у такому поганому стані, що під час не надто сильної вібрації (наприклад, від пострілів на полігоні), дах може обрушитися на голову дітей. Орієнтовано реконструкція коштує два з половиною мільйони гривень. Обласна влада свого часу надала ці гроші, але потім ці гроші забрали і до цього часу дах садочку не відремонтували. На моїй пам’яті це питання “відфутболюють” уже 10 років, кардинально ця проблема не вирішується. Сільська рада Тучина латає своїми силами цей дах, але потрібен капітальний ремонт, адже може статися трагедія — дах впаде на дітей, оскільки будівля аварійна, - розповідає мешканець села Тучин Гощанського району Рівненської області, приватний підприємець Микола Прокопюк.

Як стало відомо пізніше, у садочку вирішили зробити ремонт. Вирішили демонтувати частину даху на коридорі, де прогнили крокви зробити ремонт, доки не побудують нове приміщення садочку, адже для садочку орендують другий поверх у школі. Садочок зараз розрахований на 47 дітей, а його відвідує 85-ть

Як зазначив у своєму коментарі начальник управління освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації Григорій Таргонський, згідно інформації відділу освіти, молоді і спорту Гощанської РДА, 20 липня члени комісії оглянули стелю й горище. За результатами направили клопотання до районної ради про виділення 25 тисяч на поточний ремонт стелі в коридорі й одній із кімнат закладу. На сьогодні у дитячий садок заведені балки для виконання робіт з підсилення стелі. Роботи з поточного ремонту планують завершити до 1 вересня.

Також як стало відомо кореспонденту ОГОстало відомо, що уже почали відбуватися зміни:

- Загалом процес рухається, зняли частину старої стелі, я нарізав нові крокви для ремонту. Ситуація почала змінюватися, - розповідає мешканець села Тучин Гощанського району Рівненської області, приватний підприємець Микола Прокопюк.

І ось як повідомили з управління освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації у 2017-2018 року діти навчатимуться та виховуватимуться в тій же будівлі школи, де зараз відбувається ремонт.

ЧИТАЙТЕ ПО ТЕМІ:


Мешканець Рівненщини скаржиться, що діти ходять у небезпечний для життя садочок (+ФОТО)

Небезпечний дитсадок на Рівненщині: ремонт обіцяють завершити до вересня

Небезпечний садочок на Рівненщині: ситуація починає змінюватися

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами