Ми у Facebook
13.08.2017, 11:00

"Заплатіть, бо посадимо за порнографію", - рівнян лякають шахраї

До редакції "ОГО" звернувся рівнянин, який ледь не потрапив на гачок шахраїв.
Чоловік розповів, що переглядав фільми на одному з російських сайтів, коли на весь екран з'явилося повідомлення про те, що ніби-то МВС заблокував Windows. Якщо користувач не сплатять штраф (2 тис. грн) впродовж кількох годин, то йому загрожує ув'язнення за "перегляд і копіювання матеріалів, що містять елементи педофілії, насильства і гей-порно".



Як пояснив рівнянин, сам він уже пенсійного віку і не дуже розуміється в комп'ютерах, тому попередження його налякало. Проте він перезапустив комп'ютер і повідомлення зникло.

ФОТОФАКТ: передмістя Рівного забудовують

Як повідомляють в поліції, ця шахрайська схема працює вже не нова. Вона працює приблизно з 2010 року і не лише в Україні. СБУ неодноразово попереджували, що заблокувати комп'ютер дистанційно дуже важко. Крім того, для цього потрібно рішення суду. Такі повідомлення розсилають шахраї. Їх потрібно ігнорувати, а про подібні випадки інформувати кіберполіцію. Гроші ні в якому разі пересилати не можна. Комп'ютер перезапустити, якщо ж не допомогло і шкідливе програмне забезпечення встигло нашкодити - звернутися до спеціалістів. А щоб подібного не трапилося, фахівці радять не заходити на підозрілі сайти.






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ