Ми у Facebook
13.08.2017, 19:30

Снаряд під будинком, міни у дворі, небезпечний дитячий садок - пудсумки тижня у Рівному

ОГО підсумовує новини за тиждень, які викликали найбільший інтерес у читачів.
Цей тиждень був пам'ятним для мешканців вулиці Макарова у Рівному. Із самого ранку, 9 серпня, з самого ранку до них у двір з’їхалися рятувальники, медики та сапери. Причина була більш, ніж вагома — з розповіді рівнян стало відомо, поблизу смітника знайшли вибухонебезпечний предмет. Люди розповідають, що близько сьомої ранку, жінка викидала сміття й біля контейнера запримітила пакет. Вирішила закинути до контейнера. Але він виявився занадто тяжким, у пакунку лежала масивна залізяка. Чоловік, який проходив поруч, застеріг її й сказав не чіпати, а також порадив викликати саперів. Мешканці вулиці Макарова говорять, що сапери встановили — це був снаряд.



Як визначили вибухотехніки за результатами огляду встановили, що у пакеті була головна частина артилерійського снаряду калібру часів Другої світової війни. Снаряд правоохоронці вилучили для того, щоб знищити.



Прикметно, що перед цим міни знайшли у Рівному на вулиці Степана Бандери чоловік знайшов міну. І вже під кінець тижня, на приватній земельній ділянці під час проведення господарчих робіт місцевий житель села Дружба Радивилівського району знайшов одну мінометну міну калібром 82 мм часів Другої світової війни.



ОГО продовжує дослуджувати проблему, з якого звернувся читач. Мешканець Тучина розповів, що діти ходять у небезпечний дитячний садочок у селі Тучин Гощанського району, де дуже непевний дах. Зараз його ремонтують. Як повідомили з управління освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації у 2017-2018 року діти навчатимуться та виховуватимуться в тій же будівлі школи, де відбувається ремонт.

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами