Ми у Facebook
14.08.2017, 13:00

Де найбільш забруднене повітря у Рівному? (+МАПА)

Спеціалісти держустанови «Рівненський ОЛЦ МОЗ України» провели оцінку стану атмосферного повітря на території Рівного.
Для проведення досліджень територію міста розділили на 9 умовних секторів з найбільш інтенсивним рухом транспорту та визначено 11 пріоритетних забруднюючих речовин, які найбільше впливають на організм людини.

Це діоксид азоту, оксид вуглецю, оксид азоту, діоксид сірки, сірководень, фенол, формальдегід, фтористий та хлористий водень, пил, аміак.

Дослідження хімічних речовин в атмосферному повітрі проводились за максимально разовими та середньодобовими гранично допустимими концентраціями.

З травня по липень 2017 року досліджено 97 проб атмосферного повітря в 14 точках міста, у 7 точках виявлено перевищення гранично допустимих концентрацій хімічних речовин (перехрестя вулиць Мельника – Шухевича; вулиць В.Чорновола – Ст.Бандери; вулиць Курчатова – Д.Галицького; вул. Млинівська; вул. Новодвірська; вул. Басівкутська; вул. Мукачівська).

Як зволожити повітря в оселях [+ПОРАДИ]

Перевищення максимально разових гранично допустимих концентрацій хімічних речовин фіксувались в 2 точках, перевищення середньодобових гранично допустимих концентрацій в атмосферному повітрі виявлено у 5 точках спостережень.

Зокрема, по фенолу виявлено перевищення середньодобових гранично допустимих концентрацій у 1,1 раза - перехрестя вулиць Мельника – Шухевича та В.Чорновола – Ст.Бандери, максимально разових концентрацій на вулиці Млинівська в 1,7 раза.

Рівнян закликали боротися із забруднювачами повітря

По формальдегіду виявлено перевищення середньодобових гранично допустимих концентрацій у 2,6 раза на перехресті вулиць В.Чорновола – Ст. Бандери; по вул. Новодвірська в 1,9 раза; вул. Басівкутська та перехрестя вулиць Курчатова – Д.Галицького в 1,3 раза.



По діоксиду азоту виявлено перевищення середньодобових гранично допустимих концентрацій у 1,2 раза на перехресті вулиць Ст. Бандери – В.Чорновола, максимально разових концентрацій по вул. Мукачівська в 1,1 раза.

За результатами проведених досліджень встановлено, що основними забруднювачами атмосферного повітря в м. Рівне являються викиди від автотранспорту. З кожним роком кількість автотранспортних засобів зростає, що в свою чергу призводить до збільшення забруднення атмосферного повітря, як наслідок – вплив на стан здоров’я населення. - повідомляє Рівненський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України"

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами