Ми у Facebook
19.08.2017, 10:22

На землю філармонії ніхто не зазіхнув

Проходячи мимо будівлі обласної філармонії, що на вулиці Драгоманова, неможливо не помітити сусідню новобудову — роботи тут у розпалі. На перший погляд — ця будова, здається, має стосунок до сусіднього приміщення, бо надто вже впритул зводиться. Насправді ж — ніякого.
Будівництво це, як і земля, за документами належить рівнянці Людмилі Вакульчук, яка офіційно бізнесом не займається, тож за грошима на зведення у центрі міста багатоповерхівки, очевидно, стоять більш відомі і впливові люди, які не хочуть афішувати свої прізвища.

Рівнянка підозрює, що в центрі міста знову розпочалося будівництво (+ФОТО)

Архітектор будівництва Дмитро Котляров стверджує, що забудовник має всі потрібні документи на зведення триповерхівки. У тому числі і дозвіл на будівництво від директора філармонії Миколи Орешка, бо ж новобудова блокуватиме стіну обласної філармонії. Натомість директор філармонії переконує, що жодного дозволу забудовнику не давав. У документі 2015 року, де стоїть підпис пана Орешка, який надає для отримання дозволів забудовник, йдеться про погодження для мешканців двоповерхового будинку на вулиці Некрасова, 7, а не для триповерхової будівлі на Драгоманова, 18.

На це в архітектора Котлярова є таке пояснення: «Земельній ділянці на вулиці Некрасова, 7 присвоїли поштову адресу Драгоманова, 18».

Про цю ситуацію вже знає начальник ДАБІ Ігор Мічуда, він обіцяв в ній розібратись.

Чому біля довгобуду у Рівному з'явився паркан?

Що ж до землі філармонії — це та ділянка, що у дворі установи, то й справді у 2014 році була спроба з боку колишнього заступника директора філармонії Василя Ващука віддати 4 сотки в розпорядження міста. Коли про це дізнався п.Орешко, то звернувся до міської влади, щоб рішення скасували. Тож ділянка так і залишилась у користуванні філармонії.

Богдан Слонець, Рівне вечірнє

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами