Ми у Facebook
22.08.2017, 18:40

Житлові субсидії: про які нововведення потрібно знати рівнянам

Уряд удосконалив процес надання житлових субсидій населенню і зменшив період, за який враховуються доходи домогосподарств, з чотирьох до двох останніх кварталів. Про це та інші деталі йдеться у постанові Кабінету Міністрів.
Важливі нововведеня, про які обов'язково знати:

- споживачам, які заборгували за комунальні послуги суму в 20 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (це становить зараз 340 грн), субсидію на наступний період не подовжать. Потрібно буде або сплатити борг, або домовитися з постачальником послуг про його реструктуризацію.

Рівняни без прописки тепер теж можуть оформити субсидію

Змінили соціальні норми споживання газу для побутових потреб, за відсутності лічильників (це своєю чергою зменшить суми субсидій):

- за наявності газової плити та централізованого гарячого водопостачання було 4,4 куб. метра на одну особу на місяць, а стало – 3,3 кубометра;

- за наявності газової плити в разі відсутності централізованого гарячого водопостачання та газового водонагрівача було 7,1 куб. метра на одну особу на місяць, стало – 5,4 кубометра;

Чи можна у рівненських багатоповерхівках облаштовувати склади

- за наявності газової плити та газового водонагрівача було 14 куб. метрів на одну особу на місяць, стало – 10,5 кубометра.

Інформує Урядовий кур'єр.

До теми:
До уваги рівнян: як у цьому році буде діяти "зимова субсидія"
Кому грошима: заощаджені субсидії монетизують

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами