Ми у Facebook
24.08.2017, 18:00

Гравець рівненського «Вереса» вивів збірну України до 1/4 фіналу Універсіади

Два голи хавбека рівненського "Вереса" Антона Котляра у ворота збірної Аргентини принесли підсумкову перемогу студентській збірній України в заключній грі групового турніру Всесвітньої Універсіади у Тайбеї. Цей результат та осічка конкурентів дозволила українцям потрапити до чвертьфіналу турніру.
Україна - Аргентина - 2:1 (1:1)

Всесвітня Універсіада, Група "D", 23 серпня 2017 року, Hsinchu County
Арбітр: Аммар Манфудх (Бруней)

Голи: Котляр (16, 58) - Барб`єрі (47)
Попередження: Завійський (3), Козак (76) - Техеда (10), Йоріо (24), Грансе (83).

Україна: Сілецький - Курко, Безуглий, Потароченко (Банасевич, 72), Бухал, Завйський, Пархоменко, Моісеєнко, Козак, Якубов (Бочак, 65), Котляр (Книш, 75).
Головний тренер: Анатолій Бузник.

Аргентина: Меллано - Курпета (Родрігез, 64), Гаррідо, Йоріо, Грансе (Гайс, 84), Алегре, Техеда, Монрроес (Мансілья, 45), Гарро, К`япелло (Мендьєта, 66), Барб`єрі.
Головний тренер: Рауль Кардосо.

Як повідомляє Інформаційна служба НК "Верес" (Рівне), після поразки у другому турі групового етапу Універсіади від команди Південної Кореї - 0:5, українців у заключній грі влаштовувала лише перемога над аргентинцями. Крім того, команда Анатолія Бузника мала очікувати осічки корейців у паралельному поєдинку проти збірної ПАР.

Свою задачу студентська збірна України виконала з успіхом. Завдяки двом точним ударам гравця рівненського "Вереса" Антона Котляра, який відзначився у кожному з таймів.

У паралельному матчі групи "D" команда Південної Кореї за п`ять хвилин до фінального свистка втратила перемогу над південноафриканцями - 2:2. Таким чином українці вийшли до чвертьфіналу Універсіади.

Вже за два дні, 25-го серпня, у чвертьфіналі Універсіади студентська збірна України зіграє проти мексиканців. Матч розпочнеться о 19:30 за місцевим часом.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

Трьох гравців рівненського «Вереса» запросили до збірної України

Рівненському «Вересу» дозволили зіграти в українській Прем’єр-лізі – ЗМІ

Нагадаємо, крім Котляра запрошення з табору рівнян отримували Руслан Степанюк та Євген Морозенко. Щодо Руслана Степанюка і Євгена Морозенка, то тренерський штаб народного клубу вирішив, що найкращий бомбардир минулого сезону та півзахисник основи - будуть більш корисними саме "червоно-чорним" у найближчих календарних матчах чемпіонату УПЛ проти "Чорноморця" та "Шахтаря".

Універсіада (англ. Universiade) — міжнародні спортивні змагання серед студентів, що проводяться Міжнародною федерацією університетського спорту (FISU). Назва «Універсіада» походить від слів «Університет» і «Олімпіада». Часто згадується, як «Всесвітні студентські ігри» і «Всесвітні університетські гри». Кожні два роки проводяться літні та зимові універсіади. Історія студентського спорту почалася в далекому 1905 році, коли в США пройшли перші міжнародні змагання серед студентів. У 1919 році Жаном Птіжаном була створена Конфедерація студентів. Під егідою цієї організації у 1923 році відбулися перші Всесвітні ігри студентів в Парижі.

Літня Універсіада 2017 — всесвітні міжнародні студентсько-молодіжні спортивні змагання, проведення яких заплановано з 19 по 30 серпня у тайванському місті Тайбей. Рішення про це було прийнято 29 листопада 2011 року в Брюсселі на черговому конгресі FISU.





На правах реклами