Ми у Facebook
28.08.2017, 15:16

Рівненський «Верес» не втримав перемогу над донецьким «Шахтарем» [+Відео]

Декілька хвилин не вистачило рівненському «Вересу», аби відібрати очки у лідера української Прем’єр-ліги – «Шахтаря» з Донецька. Рівняни першими відкрили рахунок у зустрічі вже в дебюті поєдинку, донеччани у другому таймі відігралися і в кінцівці гри забили переможний гол.
«Верес» (Рівне) – «Шахтар» (Донецьк) 1:2 (1:0)

Львів, 27 серпня 2017 р., «Арена Львів», 17:00, 7027 глядачів.

Голи: Федорчук (2) – Марлос (55), Дентіньо (88)

Попередження: Степанюк (36), Волошинович (68) – Ракіцький (57), Марлос (66), Фред (80).

Арбітр – Віталій Романов (Дніпро), асистенти – Микола Левко, Олег Найко (Чернівці), 4-й арбітр – Ігор Пасхал (Херсон). Спостерігач арбітражу - Орест Шмигельський (Львів).

«Верес»: Бандура, Адамюк, Борзенко Сергій (К), Іщенко, Сімінін, Карасюк, Федорчук, Кобін, Волошинович (Г.Пасіч, 71), Степанюк, Сергійчук.

Головний тренер – Юрій Вірт.

«Шахтар»: Пятов, Срна Даріо (K), Кривцов, Ракіцький, Ісмаїлі, Степаненко, Фред, Бернард (Лещук, 73), Марлос, Коваленко (Тайсон, 46), Феррейра (Дентіньо, 84).

Головний тренер – Паулу Фонсека.

Як повідомили в Інформаційній службі НК ФК «Верес», волею долі матч між рівненським клубом та донецьким «Шахтарем» проходив у День Рівного та День Шахтаря. Тож, для одного з клубів після фінального свистка свято мало бути подвійним.

Особливим цей поєдинок був для Василя Кобіна, і не лише через багато років проведених у донецькій команді. Для Василя цей матч став 200-м в українській вищій лізі. Крім Кобіна не чужим «Шахтар» є і для Миколи Іщенка та наставника рівнян Юрія Вірта, які чимало пограли за помаранчево-чорних.

Але не екс-гірники, а колишній динамівець Валерій Федорчук став героєм в дебюті гри. Отримавши передачу зі штрафного від Миколи Іщенка Валерій на 2-й хвилині влучно пробив у ближній кут воріт Андрія Пятова.

Після забитого голу «Верес» віддав перевагу гостям. Граючи другим номером, рівняни час-почас втікали в контратаки, насамперед, розраховуючи на реактивного Ростислава Волошиновича на лівому фланзі. «Шахтар» до перерви мав фактично єдиний гострий момент, коли на 12-й хвилині головою пробивав Ферейра. У рівнян непоганий момент на 23-й хвилині мав Михайло Сергійчук, але його удар з лінії штрафного майданчика пройшов біля стійки.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

Хахльов про «Верес»: «Ми перетворили кризу в українському футболі на можливість»

Рівненському «Вересу» дозволили зіграти в українській Прем’єр-лізі – ЗМІ

На другий тайм Фонсека випустив замість непомітного Коваленка Тайсона. І тиск «Шахтаря» посилився. Зрівняли рахунок гості на 55-й хвилині, коли після удару Марлоса м’яч, зачепивши Сергія Борзенка, підступно влетів у кут наших воріт.

Суперзарядженим на другий тайм вийшов Михайло Сергійчук. На 60-й хвилині у нього був чудовий момент, але з гострого кута нападник рівнян не влучив.

Після активного початку другого тайму гра дещо затихла. Приємно, що «Верес» не відсиджувався у захисті, а теж йшов вперед великими силами. Як кажуть у таких випадках, ніщо не віщувало біди, але на 88-й хвилині Геннадій Пасіч невдало вибив м`яч, і гірники швидко його повернули Дентіньо, той зміг виграти боротьбу в районі 11-метрової позначки, розвернутися і пробив повз Олександра Бандуру – 1:2.








На правах реклами