Ми у Facebook
14.09.2017, 16:00

Як рівнянам вберегти велосипеди від крадіжки [+ПОРАДИ]

Згідно статистики, у Рівному викрадають близько одного велосипеда щодоби.
Про це повідомив координатор "Рівне велосипедне" Сергій Ковальчук.

"Велосипед значно легше вкрасти, ніж, скажімо, мобільний телефон, - пише Сергій Ковальчук. - А їх продажна ціна в ломбарді або на ринку приблизно однакова. Популярністю у велокрадіїв користуються будь-які велосипеди: і хороші брендові моделі, і підліткові велосипеди, і навіть безіменні «ашанбайки»."

У Рівному з під'їздів крадуть велосипеди, заклеюючи дверні "глазки"

Деякі поради, як вберегти свій ровер від крадіжки:

Спочатку вам необхідно засвоїти одну просту істину: ваш велосипед, крім вас і велокрадія - нікому не потрібен. Не слід повністю покладатися ні на охорону, ні на випадкових перехожих, ні на консьєржів. У випадку викрадення вашого велосипеда тільки Ви один будете винні в події. Недогледіли.

• Після покупки велосипеда, зберігайте на нього документи. Якщо велосипед б/в, то так само як і новий сфотографуйте його і запишіть серійний номер, який вибитий на рамі. В подальшому це допоможе в пошуках у разі крадіжки а також буде підтвердженням того, що це саме Ваш велосипед.

• Паркування велосипеда:
По можливості не залишайте свій ровер поза зоною прямої видимості без нагляду навіть ненадовго.
Якщо Вам все ж необхідно відійти, грамотно пристебніть велосипед за раму (у людному місці, що гарно проглядається з усіх боків), по можливості захопивши і колесо, хорошим велозамком (U-подібним, ланцюгом, сегментним) за непорушний об'єкт (велостійку, опору освітлення, стовп, паркан і т.д.), скиньте передачі на 1-1 і зверніть на ваш байк увагу охоронця/консьєржа.
Пам’ятайте: тросовий велозамок – це не захист.

• Не залишайте на велосипеді вартісне навісне обладнання (велокомп’ютер, фари і т.д.). Ці речі коштують недешево і теж є приманкою для злодіїв.

• Зберігання велосипеда:
Перш за все, відмовтеся від ідеї зберігати свій велосипед в наступних місцях:
- на сходовій клітці багатоквартирного будинку;
- у загальному коридорі;
- у підвалі;
- на підземній парковці;
- в будь-якому іншому подібному місці з відносно вільним доступом сторонніх людей (в т. ч. сусідів і співробітників по роботі).
Як показує статистика, це місця де найчастіше викрадають велосипеди.
Велосипед найкраще зберігати тільки в квартирі (приватному будинку).

• Ніколи не давайте кататися на своєму велосипеді незнайомим або малознайомим людям.

• А якщо вже так трапилось, що ваш велосипед вкрати, то панікувати не варто. Зателефонуйте одразу на 102 і повідомте про місце крадіжки, особливі прикмети велосипеда та інші обставини скоєння злочину. Також постарайтесь розшукати очевидців злочину, запишіть їх контакти. Розмістіть інформацію про велосипед і його фотографії в інтернеті на відповідних форумах та в соцмережах. Якщо Вам вдалось знайти свій велосипед, то не забирайте його у злодія особисто – краще зверніться до правоохоронців.

На перший погляд здається, що захист велосипеда від крадіжки - справа складна і клопітка. Але це не так. Пройде зовсім небагато часу і виконання всіх вищенаведених рекомендацій стане для вас нормальною практикою.





На правах реклами