Ми у Facebook
17.09.2017, 11:23

"Укравтодор" планує змінити ширину смуг руху у містах

Смуги руху в Україні можуть стати меншими
У Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства подали до розгляду проект державної будівельної норми, у якій пропонують зменшити ширину смуги руху в містах.

Навіщо підприємцям єдиний податок?


Як зазначається, у проекті ДБН "Споруди транспорту. Вулиці та дороги населених пунктів" ширина смуги руху в містах передбачена на рівні трьох метрів житлових вулиць та проїздів- 2,75 метрів, магістральних доріг у великих містах – три з половиною метри.

Зарплати в Україні можуть знову зрости


Сьогодні згідно з будівельними нормами ширина смуги руху передбачена: 3,75 м – для І та ІІ категорій дороги, 3,50 м – для ІІІ, 3,0 м – для IV, а для V категорії ширина проїзної частини передбачена на рівні 4,5 м без розділення її на смуги руху.

Також там, де діє обмеження швидкості до 60 кілометрів на годину дозволено звузити ширину смуги руху до 3,25 метрів, проте потрібно встановити дорожні знаки.

Одночасно Укравтодор планує зменшити швидкість руху при в’їзді в населені пункти через влаштування засобів примусового зниження швидкості. Для цього використовуватимуться шикани - послідовність тісних звивистих поворотів (зазвичай у формі літери "S") на трасі, що використовується на міських вулицях для цілеспрямованого уповільнення автомобілів.

Це питання зараз вивчається в частині розроблення проектних рішень.

Про це повідомляє Олександр Колесніченко, Економічна правда.

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами