Ми у Facebook
30.09.2017, 15:10

Як я у Рівному користувався “сонячним деревом” (+ФОТО)

Сонячне дерево Фото Олександра Шевчука

Нарешті дочекався цей “гаджет” і у Рівному.
Зізнаюся, я великий прихильник різних новітніх і технократичних речей. А ще альтернативних джерел енергії. А тому, як ви розумієте, мені подобаються такі інновації як “сонячні дерева” - тобто сонячні батареї установлені на опорах, від яких можна зарядити мобільний телефон, планшет чи ноутбук.

Фото Олександра Шевчука
Фото Олександра Шевчука


Коли перше “сонячне дерево” з’явилося у Тернополі, я із заздрістю почав очікувати, коли таке “чудо” домандрує і до Рівного. І дочекався — на початку вересня їх почали встановлювати в рамках проекту громaдського бюджeту 2016 року. Почекавши ще хвильку, щоб дерева налаштували, вирішив влаштувати власний “тест-драйв”.

Фото Олександра Шевчука
Фото Олександра Шевчука


Звісно ж, вирушив на Лебединку, бо від ВД “ОГО” вона зовсім недалеко.


Дівчата заряджають телефони.<br />
<br />
Фото Олександра Шевчука
Дівчата заряджають телефони.

Фото Олександра Шевчука


Приємно було бачити біля дерева лавку, адже стояти з телефоном у руках, мені геть зовсім не усміхалося. На лавці вже сиділи дві юнки і щебетали між собою, підзаряджаючи свої смартфони. Роз’ємів для USB теж було кілька, тож заряджати можна від разу декілька гаджетів.

На табличці, яку пригвинтили на опорі дерева, писалося, що воно може роздавати безкоштовний wi-fi. Правда, точки з назвою “rivnesolartree”, про яку сповіщала табличка, я так і не знайшов.

Наче у дитинстві: перші враження від мандрівки рівненським дуобусом (+ФОТО)

Телефон “сонячне дерево” зарядило.

Фото Олександра Шевчука
Фото Олександра Шевчука


Єдине, що засмутило — бетонні плити, які просто лежали біля дерева, тож щоб до нього добратися, треба було трохи балансувати. Сподіваюся, що їх встигнуть забетонувати до того, як “забетонує” зима.

Радісно, що у Рівному є така технологічна новинка, адже часом розряджений телефон — справжня проблема.

Як зателефонувати у рівненський автовокзал (+ НОВИЙ НОМЕР)

Сонячне дерево<br />
<br />
Фото Олександра Шевчука
Сонячне дерево

Фото Олександра Шевчука


Із “сонячними деревами” ця проблема трошки менш глобальна. При чому, як кажуть представники компанії “Квазар — 7”, які налаштовували дерева, вони працюватимуть і взимку, якщо не буде сильного снігопаду. Якщо не вистачатиме енергії, то свої функції дерево втрачатиме послідовно: спочатку wi-fi, потім підсвітку й тільки вкінці - зарядку від usb.

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами