Ми у Facebook
23.09.2017, 14:35

Як засолити маслюки на зиму (+РЕЦЕПТ)

Про мариновані гриби чули всі, а от те, що маслюки можна засолити на зиму, як наприклад огірки, знає далеко не кожен.
Гурмани стверджують, що засолені маслюки - страва дуже смачна. Приготувати їх просто, а от взимку можна буде додавати до м'ясних страв, салатів та споживати як закуску.

Для засолювання вам знадобиться: гриби; листя чорної смородини; лавровий лист; сіль; кріп; чорний перець горошком; гвоздика.

Перш, ніж приступати до засолювання, ретельно переберіть гриби: очистіть від піску та глиці, а ще відберіть червиві та зіпсовані екземпляри. Краще засолювати молоденькі та старіші грибочки окремо, адже як відомо, у них різна консистенція. Очистіть капелюшки від шкірочки. До речі, маслюки можна чистити дуже швидко. Як це зробити - читайте ТУТ.

Пізніше великі гриби розрізаємо, маленькі можна класти цілими. Є кілька варіантів соління - гриби можна як проварювати, так і просто замочувати в солі.

Варіант перший: у чисту каструлю налийте потрібну кількість води і покладіть в неї сіль, а потім поставте на нагрів. Коли ви помітите, що вода починає вирувати, покладіть в неї маслюки і варіть 25 хвилин на середньому вогні, періодично помішуючи. Під час закипання, акуратно зніміть пінку, а після додайте всі прянощі і спеції. Коли грибочки почнуть осідати на дно каструлі - вони вже готові. Тепер треба почекати, поки маслюки і розсіл охолонуть, тому накрийте кришкою посуд і залиште її приблизно на 2-3 години, цього часу цілком вистачить для охолодження. Співвідношення маслюків та розсолу повинно вийти приблизно 5: 1. У заздалегідь приготовлені баночки або горщики розкладіть остигле соління і добре закрийте кришкою. Баночки поставте в льох на 40-50 днів.

Варіант другий: У підходить за розмірами миску висипати шар солі.
Грибочки укласти зверху в один шар. Часник нашаткувати, додати його до маслюки разом із зеленню та спеціями. Знову посолити, викласти наступний шар грибів, спецій і знову солі. Коли останні маслюки будуть покладені, залишається накрити їх плоскою тарілочкою і поставити зверху вантаж, наприклад, бутель з водою.

У такому вигляді гриби повинні простояти 24 години при кімнатній температурі.

Що приготувати з маслюків [РЕЦЕПТИ]

Після закінчення цього часу грибочки укладаються в стерилізовані банки максимально щільно. Зверху їх слід залити утворився розсолом, а якщо його виявилося недостатньо для того, щоб повністю покрити маслюки, можна додати зверху трохи соняшникової олії.

Поставити гриби на 2-3 тижні в холодильник. Після цього їх можна їсти.

За матеріалами prowomantoday.ru та wmn.pp.ua







На правах реклами