23.09.2017, 14:35
Як засолити маслюки на зиму (+РЕЦЕПТ)
Про мариновані гриби чули всі, а от те, що маслюки можна засолити на зиму, як наприклад огірки, знає далеко не кожен.
Гурмани стверджують, що засолені маслюки - страва дуже смачна. Приготувати їх просто, а от взимку можна буде додавати до м'ясних страв, салатів та споживати як закуску.
Для засолювання вам знадобиться: гриби; листя чорної смородини; лавровий лист; сіль; кріп; чорний перець горошком; гвоздика.
Перш, ніж приступати до засолювання, ретельно переберіть гриби: очистіть від піску та глиці, а ще відберіть червиві та зіпсовані екземпляри. Краще засолювати молоденькі та старіші грибочки окремо, адже як відомо, у них різна консистенція. Очистіть капелюшки від шкірочки. До речі, маслюки можна чистити дуже швидко. Як це зробити - читайте ТУТ.
Пізніше великі гриби розрізаємо, маленькі можна класти цілими. Є кілька варіантів соління - гриби можна як проварювати, так і просто замочувати в солі.
Варіант перший: у чисту каструлю налийте потрібну кількість води і покладіть в неї сіль, а потім поставте на нагрів. Коли ви помітите, що вода починає вирувати, покладіть в неї маслюки і варіть 25 хвилин на середньому вогні, періодично помішуючи. Під час закипання, акуратно зніміть пінку, а після додайте всі прянощі і спеції. Коли грибочки почнуть осідати на дно каструлі - вони вже готові. Тепер треба почекати, поки маслюки і розсіл охолонуть, тому накрийте кришкою посуд і залиште її приблизно на 2-3 години, цього часу цілком вистачить для охолодження. Співвідношення маслюків та розсолу повинно вийти приблизно 5: 1. У заздалегідь приготовлені баночки або горщики розкладіть остигле соління і добре закрийте кришкою. Баночки поставте в льох на 40-50 днів.
Варіант другий: У підходить за розмірами миску висипати шар солі.
Грибочки укласти зверху в один шар. Часник нашаткувати, додати його до маслюки разом із зеленню та спеціями. Знову посолити, викласти наступний шар грибів, спецій і знову солі. Коли останні маслюки будуть покладені, залишається накрити їх плоскою тарілочкою і поставити зверху вантаж, наприклад, бутель з водою.
У такому вигляді гриби повинні простояти 24 години при кімнатній температурі.
Що приготувати з маслюків [РЕЦЕПТИ]
Після закінчення цього часу грибочки укладаються в стерилізовані банки максимально щільно. Зверху їх слід залити утворився розсолом, а якщо його виявилося недостатньо для того, щоб повністю покрити маслюки, можна додати зверху трохи соняшникової олії.
Поставити гриби на 2-3 тижні в холодильник. Після цього їх можна їсти.
За матеріалами prowomantoday.ru та wmn.pp.ua
Для засолювання вам знадобиться: гриби; листя чорної смородини; лавровий лист; сіль; кріп; чорний перець горошком; гвоздика.
Перш, ніж приступати до засолювання, ретельно переберіть гриби: очистіть від піску та глиці, а ще відберіть червиві та зіпсовані екземпляри. Краще засолювати молоденькі та старіші грибочки окремо, адже як відомо, у них різна консистенція. Очистіть капелюшки від шкірочки. До речі, маслюки можна чистити дуже швидко. Як це зробити - читайте ТУТ.
Пізніше великі гриби розрізаємо, маленькі можна класти цілими. Є кілька варіантів соління - гриби можна як проварювати, так і просто замочувати в солі.
Варіант перший: у чисту каструлю налийте потрібну кількість води і покладіть в неї сіль, а потім поставте на нагрів. Коли ви помітите, що вода починає вирувати, покладіть в неї маслюки і варіть 25 хвилин на середньому вогні, періодично помішуючи. Під час закипання, акуратно зніміть пінку, а після додайте всі прянощі і спеції. Коли грибочки почнуть осідати на дно каструлі - вони вже готові. Тепер треба почекати, поки маслюки і розсіл охолонуть, тому накрийте кришкою посуд і залиште її приблизно на 2-3 години, цього часу цілком вистачить для охолодження. Співвідношення маслюків та розсолу повинно вийти приблизно 5: 1. У заздалегідь приготовлені баночки або горщики розкладіть остигле соління і добре закрийте кришкою. Баночки поставте в льох на 40-50 днів.
Варіант другий: У підходить за розмірами миску висипати шар солі.
Грибочки укласти зверху в один шар. Часник нашаткувати, додати його до маслюки разом із зеленню та спеціями. Знову посолити, викласти наступний шар грибів, спецій і знову солі. Коли останні маслюки будуть покладені, залишається накрити їх плоскою тарілочкою і поставити зверху вантаж, наприклад, бутель з водою.
У такому вигляді гриби повинні простояти 24 години при кімнатній температурі.
Що приготувати з маслюків [РЕЦЕПТИ]
Після закінчення цього часу грибочки укладаються в стерилізовані банки максимально щільно. Зверху їх слід залити утворився розсолом, а якщо його виявилося недостатньо для того, щоб повністю покрити маслюки, можна додати зверху трохи соняшникової олії.
Поставити гриби на 2-3 тижні в холодильник. Після цього їх можна їсти.
За матеріалами prowomantoday.ru та wmn.pp.ua
Категорія: Новини > Споживач
Автор: OGO.uaПереглядів: 13952Інші статті рубрики:
Грошові надходження та стрімкі зміни: гороскоп на 19 квітня
Дізнайтеся, що вам підготували зорі на 19 квітня.
переглядів: 200
Сезон комах-паразитів: як вберегти себе від кліщів?
Сезон кліщів розпочато: піки активності щороку припадають на квітень-травень та серпень-вересень. Ці невеликі створіння можуть переносити збудників як вірусних, так і бактеріальних захворювань.
переглядів: 1182
З 1 квітня діти загиблих добровольців отримуватимуть 7800 грн
З 1 квітня діти загиблих добровольців отримують державну соціальну допомогу в підвищених розмірах
переглядів: 202
Декілька вулиць у Рівному залишилися без води
Через пошкодження водопроводу тимчасово відсутнє водопостачання на вул.Малорівненській, вул.Боженова та вул.Севастопольській.
переглядів: 211